10:59

Pikku hiljaa hyvä tulee 20.8.2011Noniin. Piirimestikset takana. AVO pisteet senkun nousee. Pikku hiljaa ruvetaan olemaan sillä tasola millä mä toivoisin. Tällä kertaa 159 pistettä ja AVO2 tulos. (Pisteen päähän jäi ykköstuloksesta). Tuomarina oli Pernilla Tallberg joka oli aika tiukka mutta oikeudenmukainen arvostelussaan.

Paikkamakuu 9
-Hieno Monni. Ollaan liike nollattu jo kolmessa kisassa, että neljäs kerta toden sanoo. Pernilla sanoi että pitää keskittyä siihen että Monni menee suoraan alas maahan, nyt oli vähän vino.

Seuraaminen taluttimetta 7,5
Monni heräs seuraamiseen vasta puolessa välissä, ja lopun suoritti mainiosti. Tuomarikin sanoi että pisteet olisi ollut paremmat jos se olis seurannut alun yhtä hyvin kuin lopun. Pitää siis treenata lähtöjä, ja palkita niitä aktiivisesti. Yksi pysähdyskin mokattiin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Tää oli vähän riskiliike kun viime aikoina Monni on saanut päähän että pitää istuutua. Nyt kuitenkin sujui hyvin.

Luoksetulo 5
Arrrgghh, Monni kääns katseensa katsomoon juuri kun annoin merkin, joten piti antaa toinen. Nyt mä oikeesti vaihdan siihen suulliseen käskyyn prkl. Onhan tässä 2 viikko aikaa sitä opettaa ennen seuraava koetta (heh)..

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
JEE, mahtava. Olihan se aika hyvä kun ajattelee että nollia tästäkin liikkeestä on satellut viime kokeissa.

Noutaminen 6,5
Monni lähti laukassa, nosti nätisti, mutta tuli ravissa takaisin ja jäi vinoon perusasentoon. Tuomari olisi halunnut nähdä laukkaa myös takaisinpäin.

Kauko-ohjaus 9
Hyvin meni kun miettii et ennen kehäänmenoa se ei noussut ekalla käskyllä vaan sain pannasta käydä nostaa. Yllättävää kyllä, se tepsii. Ainoa miinus oli se että Monni menee perusasennosta hitaammin maahan, kun silloin kun antaa kaukokäskyjä. Sen pitäisi siis mennä nopeammin maahan myös perusasennosta. Naksutin taitaa tässä olla hyvä apu...

Estehyppy 8
Kaksoiskäskyllä yli. Se ei enää oikein jaksanut keskittyä.

Kokonaisvaikutelma 9

Monni oli ihan hyvässä vireessä kuitenkin aina loppuun asti. Tuli perusasentoihin nätisti ja teki kyllä hyvin useimmat liikkeet. Nyt treenaamaan seuraamisen lähtöjä, noutoa ja luoksetuloa. Ai niin, Monni kuitenkin piti borderterrieri mestaruuden. Viime vuotinen ALO-mestari on tämän vuoden AVO-mestari. Oujee

Kiitos Juuso Kupariselle kuvien ottamisesta :)

Koirat kuntoon 15.7.2011

Näin kesällä on hyvä viedä koirat fyssarille yms. kun on aikaa. S ja M ovat aina olleet perusterveitä, mutta sillon tällöin aina jotain sattuu. Nyt huomasimme että Monnin oikea korva oli tulehtunut, joten tänään käytiin lääkärissä. Monnilla todettiin hiivatulehdus korvassa, ja hoidoksi saatiin kahden viikon paikallinen antibioottikuuri. Lisäksi korva pitää kerran päivässä puhdistaa. Kennelliiton sivuilta kävin vielä tarkastamassa antibiootin varo-aikaa joka on viikko, joten tokon piirimestiksiin päästään mukaan. Ensi viikolla on sitten fyssarikäynti keskiviikkona. Agilityssä olivat huomauttaneet Teemulle että Monnilla on lapaluiden takana jumia. Olin itsekin saman huomannut, ja miettinyt fyssarilla käyntiä, joten nyt se sitten viedään. On kiva huomata miten itsekin jo jotenkin tietää mistä koira oireilee. Onhan noita kahta kotona tökittykin aika paljon, kun mua kiinnostaa koiran fyysiikka :)Lomatreenailua 12.7.2011
Taas on hurahtanut viikko ihan kivasti treeniallen. Viime keskiviikkona oli agia Sandyn kanssa ja saatiin hyvää oppia. Kerrankin rata meni todella hyvin, eikä töksähdellyt yhtään. Toisin sanoen ohjaaja oli sijoittunut oikein. Torstaina oli Monnin kanssa tokoa, ja jatkettiin ohjattua noutoa. Oli ekä kerta ikinä kun Monni rupesi haukkumaan turhautuneisuuttaan. Pitää tehdä merkistä kivempi osa.
Perjantai oli koirien vapaapäivä. Ei tehty mitään muuta kun nautittiin ihansta ilmasta.
Lauantaina taas oli Sandyn ja Monnin agitreenit jolloin Sandyn kanssa harjoittelin kontaktiesteiden alastuloa. Tarkoituksen on opettaa sille kunnolla "two on two off" pysähtymisiä kontakteille. Nyt oli vain puomiharjoittelua. Otettiin myös pieni rata loppuun että saatiin mehut puristettua pois :)
Eilen oli Monnin kanssa ohjattua toko-treeniä. Otettiin paikkamakuuta, paikalla istumista, seuraamista sekä kaukoja. Paikkamakuu meni erinoimaisesti, en ollut piilossa, mutta tein kaikkea hölmöä häiriöintiä. Istuminen oli vähän tuskaisempi, hyvin pysyi puolitoista minuuttia ennen kuin luisui maahan. Kaukot oli kerrankin mahtavia. Tarkat ja nopeat istumiset ja maahanmenot. Kävin niin 5 metrin kuin 12 metrin päässä. Seiso-maahan vaihdossa edistää edelleen, mutta treenaillaan tekniikkaa, jaa käskysanakin on aika uusi, kun se ei ole enää maahan vaan nojaa.
Seuraaminen on edelleen väljää(Huoh) mutta on kuitenkin menossa parempaan suuntaan... (pikkuhiljaa hyvä tulee).


Tiistai tunnaria 7.7.2011

Kävimme Monnin ja Sandyn kanssa treenamassa tokoa tiistaina Hakunilan Urheilupuiston nurmikentällä. Sandylle otettuu helppoja alokasluokan luoksetuloja ja seuraamisia. Ehkä senkin kanssa voisi mennä toko-kokeeseen jossain vaiheessa.

Monnin kanssa otettiin ensin seuraamista. Palkkasin pelkästään tiivistä seuraamisesta. Tämän jälkeen otettiin tunniaria yhdellä kapulalla. Piilotin se ruohotupon taakse, ja Monnilla oli vaikeuksia se löytää. Annoin sen työskennellä ihan rauhassa, sanomatta mitään. Kun se vihdoin löysi sen toi se se minulle heti, joten ihan ok suoritus. Koska ensimmäinen etsiminen oli niin pitkä tein pari lyhyempää tunnarin noutoa. Näytin tarkasti sille missä kapula on, ja sujuikin paljon paremmin.

Pienen tauon jälkeen otimme vielä luoksetuloja. Pysäytys oli hyvä, ja nopea. Käsimerkki taitaa jäädä kuvioihin. Tämän jälkeen otettiin juoksupätkiä jossa Monni sai pysähtyä, istua ja mennä maahan. Parilla pysähtymiskäskyllä se meni maahan, taisi olla niin kiva leikki. Muuten pärjäsi ihan hyvin.

Tämän jälkeen jatkettiin taas lenkin merkeissä.


Ohjattu nouto 5.7.2011

Olemme ottaneet Monnin kanssa treeneihin mukaan Voittaja-luokan liikeitä. Ihan sen takia että Avoimen-luokan liikkeet eivät rupeaisi tökkimään.
Elen tehtiin ohjattua noutoa kahdella kapulalla, ja voi että kun se meni ekalla kerralla hienosti, (parilla lisäkäskyllä tosin).

Monnin kanssa ei olla ikinä ennen eilistä otettu ohjattua noutoa, muuten kuin namialustoilla vasemmalla ja oikealla. Monni meni käskystä hyvin merkille, kääntyi minua kohti. Sitten käskin sen vasemmalle, se kulki aika suoraa linjaa vasemmalle, kunnes se tajusi että katso, siinähän on noutokapuloita. Monni meni hienosti kapulan luokse, mutta nuuskaisi vain. Käskin vielä noutamaan, ja nätisti se toi kapulan, ja herkkupalkan sai.

Kun yritettiin uudestaan mutta oikealle, ei tehtävä ollutkaan enää niin helppo. Oikea puoli on meille aina ollut hankalempi. Helpotettiin tehtävää niin että käytiin uudestaan nostamssa kapulaa, ja sittenhän se taas meni hyvin.

Näiden kahden toiston jälkeen kuitenkin se rupesi hannaamaan sitä merkille lähtemistä, joten harjoiteltiin sitä vähän aikaa. Ja jätettiin uudet opitut asiat hautumaan.


Kyllä Sandy osaa! 4.7.2011

Vihdoin!! Kävimme Sandyn kanssa treenaamassa agilityä lauantaina. Meillä on monta kertaa jäänyt väliin menojeni takia. Ja viime keskiviikkokin jäi väliin. Tässä muuton keskellä on hyvä käydä vähän päästämässä höyryjä, koirat kun seuraa meitä ylös alas asunnossa, kun eivät vielä ole siihen tottuneet.

Ja mikä mahtavinta, me saatiin keinu toimimaan! Suurin huolenaiheeni agissa on juuri ollut tuo keinu, kun Sandy on vaikuttanut pelkäävän sitä tosi paljon. Eipä tällä kertaa pelännyt. Otin pari kertaa niin että pidin keinusta kiinni ja se tuli pehmeästi alas, ja tämän jälkeen niin että se tuli ihan itsekseen. Sandy ei enää epäröinyt nousta uudestaan keinulle. Tuli sellainen fiilis, että jospa me uskallettaisiin kisoihin joku päivä. Kunhan vielä se saa tarkuutta keppeihin ;) Aina löytyy treenattavaa...Toko SM 2011 12.6.2011

Osallistuimme Monni kanssa toko sm-kokeisiin borderterriereiden joukkueessa. Joukkuekisat pidettiin eilen. AVO-luokan koe pidettiin hiekkakentällä, jossa ei ollut varjon varjoa, ja 30 astetta lämmintä. Olimme Monnin kanssa toiseksi viimeisessä ryhmässä. Paikalle tultiin klo 7.30 ja oma vuoro oli klo 15, joten mukavat odottelut siellä saatiin.

Tiesin kyllä että tuollaisen odottelun jälkeen Monni ei olisi parhaimmillaan, mutta noihin kisoihin me ei kyllä menty hakemaan tulosta, vaan kokemusta. Ja se oli itse asiassa ihan hyvä juttu. Tulos oli ihan ok olosuhteisiin nähden 109,33 pistettä, AVO3-tulos ja sijoitus 78/102.

Paikkamakuu 0
Tämä ei ollut yllätys. Paikkamakuu oli haasteellinen muutenkin meille, mnutta tulikuuma hiekkakenttä ei sekään tuonut varmuutta liikkeeseen. Monet urokset nousivat kun pallit rupesivat kuumenemaan.

Kaukot 8
Monni teki hyvin ekan istumisen ja maahanmenon, tokalla istumisella nousi kuitenkin seisomaan, ja jouduin antaa toisen käskyn.

Seuraaminen 7,5
Ollaan vähän saatu seuraamista parannettu, mutta vielä on matkaa siihen hyvään seuraamiseen. Oli pitkä seuraamiskaavio.

Luoksetulo 5
Monni teki läpijuoksun. Tein ihan strategisesti niin, että en antanut toista käskyä.

Nouto 8
Monni vikisi vähän ennen noutoon lähtöä. Lähti kuitenkin ihan hyvin, paluu oli vähän laiska, ja perusasento vino. Muuten ok.

Liikkeestä maahanmeno 9
Aina yhtä vahva liike

Liikkeestä seisominen 0
Monni seuras 2 askelta, ja istuutui, aina tässä liikkeessä ongelmia!! Käskin sen sitten seuraamaan, ja kun annoin käskyn se istui. Selkeesti meidän pitää vahvistaa tuo pysähtyminen!

Hyppy 7
Monni lähti vasta toisella käskyllä, ja taas vinkui. :(

Kokonaisvaikutus 7,33.

Meillä on aina samat haastavat liikkeet. Paikkamakuu, seuraaminen, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Nyt unohdetaan muut avo-liikkeet hetkeksi. Vahvistetaan näitä ja ruvetaan VOI-luokan liikkeitä opettamaan. Me ollaan nyt tehty niin paljon AVO:a että pitää vähän uutta taas lisätä harjoituksiin.

Mun ajatus paikkamakuusta on se, että nyt heti rupean sitä 4 minuutin piilossaoloa vahvistamaan. Mietin tänään eri vaihtoehtoja, ja päätin vahvistaa sitä sillä lailla että menen alkuun aina piiloon tietyksi ajaksi, ja tulen pois. Jään seisomaan kuitenkin piilon eteen siihen 4 minuutin loppuun ja palaan Monnin luo. Ja pikkuhiljaa lisään piilossa oloa.

Seuraamiseen tarvitaan oikeaa paikkaa, naksuttimella mennään nyt askel askeleelta eteenpäin. Hyvästä seuraamispaikasta saa makupalan, koska tiedän että kestävyyttä on, mutta paikka vähän hakusessa.

Luoksetulon pysähtymistä harjoitellaan lenkeillä lelulla, ja leikkien. Kutsun luokse ja pysäytän heittämällä lelun. Ehkä jatkankin käsimerkin käyttöä. Näin sm:eissä ihan hyvän käsimerkin ;)

Liikkeestä seisomista tulen treenaamaan ilman seuraamista, ja aloietaan aika alusta. Olen myös miettinyt käskysanan vaihtamista. Tämä on vielä mietintätasolla..

VOI-liikkeistä treenataan nyt ruutua, tunnaria sekä alkuun myös hyppynoutoa. Katsotaan mitä saadaan kesä-heinäkuun ainakan tehtyä. Seuraavat kisat on vasta elokuussa. :)


Jessica Svanljungin opeissa 7.6.2011

Tänään oltiin Monnin kanssa Jessica Svanljungin vetämissä treeneissä. Otettiin yksäriliikkeenä liikkeestä pysähtyminen, Monni kuin ennakoi pysähtymistä toden teolla. Saatiin siihen hyvää vinkkiä. Monnin ongelma on että virityksen jälkeen se tulee mukana kaksi askelta ja pysähtyy. Nyt saimme läksyksi sen että jos se pyähtyy pitää ottaa kaulapannasta mukaan. Olen aina vain sanonut sille uuden käskysanan, mutta kun tämä ei ole tepsinyt. Tämä uusi ohje sitten tepsi paremmin, ja toivotaan että saataisiin liikettä edes vähän korjattua ennen SM-kisoja.

Ollaan myös otettu paikkamakuuta Monnin kanssa. Tänään päästiin 6 minuuttiin. Olen ihan tehnyt niin että Monni saa palkaksi iltaruokansa, nyt kun pystyy ulkon syömään. Huomenna kokeillaan niin, että olen piilossa. Jos 4 minuutin piiloon päästäisiin??


Monnin kanssa kokeissa 2.6.2011

Tänään oli sitten toinen avoimen luokan toko-koe. Taas tuli AVO3-tulos. Saneen sanoa että pikkasen harmittaa että Monnilta on toissa päivänä ajettu vatsanseudun karvat. Kutitti niin että ei pysynyt nahoissaan. Jos taas katsotaan positiivisia asioita oli Monni hyvässä vireessä, ja teki paljon paremmin vaikeammatkijn liikkeet. Edelleen se ei aina halua tulla perusasentoon, siitä on siis tehtävä hauskempi "liike".

Tässä päivän tulokset:

Paikalla makaaminen 0
-Monni nousi 2,5 minuutin jälkeen seisomaan, ja nuuhki maata. (Ja minä kun luulin pari edellisen treenin jälkeen että tämä liike on taas ok)

Seuraaminen taluttimetta 6,5
-Nojoo, sain antaa pari lisäkäskyy kun Monni taas halus jäädä seisomaan. Oli muuten TODELLA pitkä seuraamiskaava. Mutta muuten ihan hyvin meni.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
-Vahva liike niin kuin aina

Luoksetulo 7
- Läpijuoksuksi meni taas, pysähtyi toisella käskyllä. Pitää tehdä paljon pitempiä luoksetuloja treeneissä, koska tämänkin oli kyllä piiitkä. Sain toruja siitä että pitää muista itse kertoa on käsi vai sana käsky. Ja minä kun luulin että liikkurin pitää sitä kysyä... Ja nyt pitää myös ohjaajan päättä se että onko se sanallinen- vai käsikäsky. Se kyllä kokeissa pysähtyy paremmin sanalla, joten nyt treenaillaan sitä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
-Monni istui, prkl.

Noutaminen 9,5
- Jeee, mahtava Monni! Vähän vino perusasento, mutta muuten ajaj mikä nouto. Nyt tää liike on kohdillaan noin muuten.

Kauko-ohjaus 8
- Taas toinen istuminen kaksoiskäskyllä. Muuten paljon paremmassa vireessä kuin viimeksi.

Estehyppy 0
- Yksi meidän vahvimmista liikkeistä meni nyt nollille. Monni hyppäs nätisti yli, meni istumaan MUTTA SITTEN kutina otti vallan, ja se rupes nuolemaan pallejaan. Eipä tullut esteen yli takaisin. Pitää liikettä palautella.

Kokonaisvaikutus 7,5
- Sanoi vain että teki hyvin ne liikkeet jotka teki.

Mutta ei tässä mitään.. Kohti SM-kisoja... Viikon aikana treenataan paikkamakuuta, liikkeestä seisomista, seuraamista ja kaukoja, otetaan kanssa pari hyppyä. Tajusin just että Monni voi myös olla väljä seuraamisessa koska lelupalkka seuraamisessa aina lentää. Joten nyt tehdäänkin niin että se ei lennä, katsotaan mikä tulos sillä saadaan. Vaikka kokonaispisteet jäi säälittäviin 102,5 niin olen kuitenkin tyytyväinen että ne mistä saatiin pisteet meni melkein kaikki paremmin kuin viimeksi. (Luovuttaako vai eikö luovuta?? Ei ihan vielä)Monni Miellyttävä 27.5.2011

Eilen taas ohjatuissa treeneissä Monni oli miellyttävä treenikaveri. Teimme alkuun luoksetuloa, kun muut teki paikkamakuuta. Tämän jälkeen Monnikin pääsi paikkamakuu riviin, ja viereinen koira sai Monnin vierestä luoksetulokäskyjä, yllättävää kyllä Monni makasi nätisti paikoillaan. Olin todella tyytyväinen.

Otin vielä pitkää paikkamakuuta, jolloin se nousi pari kertaa. Kolmannella kerralla se pysyi hyvin. Olen nyt ollut ankarempi sille paikkamakuussa. Palkkaa ei tule jos nousee, van homma alkaa uudestaan. En yleensä käytä negatiivista koulutustapaa. Olen kuitenkin viime aikoina huomannut että Monni ei ole niin ohjaajapehmeä kuin luulin, ja tämän takia voi siltä vähän enemmänkin tarkuutta vaatia.

Otettiin vielä kokeenomaisesti liikeestä maahanmeno, luoksetulon pysäytys ja liikkeestä seisominen. Liikkeestä maahanmeno oli ihan ok. Parempi olisi voinut olla. Luoksetulon pysäytyksessä Monni juoksi läpi. Vein sen pannasta takaisin istumaan, ja otettiin uudestaan. Nyt sujui hyvin, ja Monni pysähtyi. Liikkestä seisominen oli tarkka ja hyvä. Sitten vielä otettiin kaukot. Huomasin että kimeämmällä äänensävyllä Monni nousi paremmin istumaan, joten kokeillaan tällaista.

Tänään on sitten vapaapäivä. Huomenna pitää olla polttareissa kello 10 joten herätys tulee olemaan armoton kun ensin pitää vielä ehtiä treenaamaan ennen sitä. Ajatuksena on huomenna ottaa paikkamakuuta (yllätys, yllätys) ja noutoa. Sunnuntaina treenataan paikkamakuuta kovassa häiriössä, kaukoja, sekä nopeita istumisia, seisomisia ja paikkamakuita. Ehkä sitä jaksaisi lähteä Ojankoon treenamaan agilityäkin.Sandy agikentällä

Tänään olimme Sandyn kanssa agilityssä. On niin hauskaa huomata miten eroavaa on agility ja toko. Toko on kovin "vasenkäsi" painoitteista, sopii minulle joka on vasenkätinen, kun taas agissa pitäisi molemmat kädet toimia. No arvatenkin oikealla kädellä ohjaaminen tuottaa haasteita. Agilityssä saa koiran luokseen käsi nyrkissä vähän kuin nami olisi kädessä, kun taas tokossa yritetään häivyttää kaikkea käsimerkkejä. :D

Kuitenkin Sandy toimii paremmin ja paremmin kerta kerrallta. On todella hyvä saada ohjeita ohjaamiseen, se kun on meidän tiimin heikoin osa ;). Pikku hiljaa rupeaa taas pääsemään mukaan tähän hommaan.


Elämää treenikentällä
Tuntuu kuin viime aikoina olisin viihtynyt pelkästään treenikentällä. Itse asiassa se on ollut todella hauskaa. Me ollaan Monnin kanssa edistytty paljon. Me ei enää olla Charlotte joka käskyttää Monnia, vaan team Monni. Mielestäni meidän yhteistyö sujuu nyt paljon paremmin.

Olimme viime viikonloppuna Pekka ja Riitta Korrin koulutuksessa, sekä maanataina Jessica Svanljungin opeissa. Saimme paljon uusia eväitä treenailuun. Viikottaiset ohjatut treenitkin on ollut tosi kivoja. Kiitos siitä kuuluu tietenkin koulutusohjaajalle.

Nyt meillä on Monnin kanssa ensimmäinen koitos edessä sunnuntaina. Jännittää vähän, mutta me mennään tällä kertaa vaan hakemaan kokemusta. Pisteistä viis. Jahdataan niitä vähän myöhemmin ;)SM kisat

Taidan olla hullu!! Olen ilmoittanut itseni Monnin kanssa SM-kisojen joukkueeseen mukaan. Onneksi joukkue koostuu pelkästään borderterriereistä, niistä kun ei ikinä tiedä että onko "hyvä" vai "huono" päivä. Me ei kuitenkaan mennä sinne tavoittelee mitään kultaa vaan pitämään hauskaa. Me kaivataan kisoja, ja ne on hyvänä päivänä. Mikäs siinä.

Meillä on sujunut treenit ihan hyvin, mitä nyt tuossa parin viikon totaalitauko kun Monni kärsi kallomurtumasta!! No, siitä selvittiin säikähdyksellä, nimittäin pahemmin olisi voinut käydä.

Onnettomuuden jälkeen, (ja voi myös johtua 2 viikon tekemättömyydestä), Monni on ollut todella mukava treenikaveri. Ja ehkä sen takia että en odota siltä mitään. Tehdään vaan, ja katsotaan miten sujuu. Huomenna on treeneissä EV-kokeet, että saa vain nähdä missä mennään ja mitä pitää treenata. On hassua että jopa tollaiset EV-kokeet saa mut hermostumaan. Mutta se on vaan hyvä että tulee kisamainen fiilis. Monni tajuaa että en mä sille ole vihainen. Raukka... :D


Käytiin eilen katsomassa herran jälkeläisiä ennen kuin he lähtevät suuuureen maailmaan. Kaikki 6 oli todella sosiaalisia ja oikein mukavan oloisia. Ja yksikään ei lähtenyt mukaan kotiin ;)


You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe