Yksinolotreenit

16:14Viime viikolla jo aloitettiin yksinolotreenit, mutta tämän viikon alussa oli aika jättää poika kotiin yksinään pidemmäksikin aikaa. Maanantaina pääsin puoliltapäivin kotiin, ja muut päivät olemme tehneet niin että toinen työskentelee 7-15 ja toinen 9-17 jotta yksinolo aika olisi mahdollisimman lyhyt töiden puitteissa.

Meidän yksinolostrategia on siis seuraavanlainen. S&M on huoneessa, ja samassa huoneessa Koodi on saanut olla häkissä. (Kohta varmaan pääsee jo huoneeseen). Häkki on siis niin iso, että kaikki 3 koiraa mahtuisi sinne ilman että tulisi edes ahdasta, se on kuin miniatyyri asunto :D Kun koirat jätetään saa he luut, ja Koodi vielä Kongin. Sitten heidät jätetään huomioimatta. Kun tilanne rauhoittuu, ja siis on ollut pidemmän aikaa rauhallista mihin Koodilla menee 20 min. lähdemme ulos. Kun tullaan takaisin kotiin odotamme noin 30 min. jotta koirat rauhoittuu ennen kuin ne päästetään huoneesta, silloinkin huomio on seuraavan puolen tunnin aikana minimaalista. Eli hyvin hyvin rauhalliset lähdöt ja tulot.

Olemme käyttäneet iSpyrecorder nimistä ohjelmaa joka kuvaa päivän tapahtumia. Se kuvaa yksittäisinä videoina liikkeet ja äänet. Eli jos koira nousee ja siirtyy, se kuvaa, ja sitten jos koira ääntelehtii se kuvaa.

Tiistaina meillä oli videoita 761. Eli aika paljon. Voi sanoa että 3 h oli Koodin ääntelyä, ja joskus Monnikin innostui. Loput oli siirtymisiä, tai jotain muuta. Tiistai keskiviikko oli hyviä yksinolopäiviä ja tulos parani. Siirryttiin noin 450 videoon. Torstai oli katastrofi jolloin se on ollut tyyliin 2h ääntä -> 2h hiljaista -> 2h ääntä -> 2 h hiljaista. Mutta tänään saaneen iloisena kertoa että klo 10 jälkeen talossamme on vallinnut hiljaisuus!! :D Videoita 250. ELI kokoajan parempaan suuntaan mennään.

Kaikki ei ehkä metodistamme tykkää, ja se on ihan fine. Mutta sen puolesta puhuu
a) Sandy joka on nykyään rauhallisuuden esimerkki yksinään
b) Monni joka joskus kyllä vetää kilarit, mutta on muuten yksinään rauhallinen
c) hyvä edistymiset Koodin kanssa

Miksi metodi ärsyttää:
a) pitkät odottelut
b) pitää aina suunnitella lähdöt

Kuitenkin, JOS, meillä ei olis iSpyRecorderia eläisin siinä uskossa että koirat on hiljaa koko sen ajan kunnes tullaan kotiin. ;) Eikä kyllä asiaa auta naapurin haukkuvat koirat. Onneksi S&M ei ole ottaneet heistä kauheasti häiriötä, ja ovat hyvänä esimerkkinä Koodille.


~ ~ ~

Koodi har denna vecka övat att vara ensam hemma. Vi måste tyvärr åka redan nu på jobb, och Koodi måste lära sig att vara med S och M på dagarna . På måndagen var jag bara halva dagen på jobb, men redan på tisdagen var det tillbaka till normala rutiner.

Vi har användt iSpyRecorder för att kolla vad som händer hos oss under dagarna. Var dag har situationen blivit bättre, förutom torsdag som var en svårare dag.

iSpyRecorder filmar alltid då det kommer ljud eller nån av hundarna rör sig. På tisdagen började vi med 761 filmsnuttar. Varav 3 timmar var något ljud eller dyl, resten rörde hundarna på sig. Så det var oroligt. Men idag kan jag stolt säga att det varit tyst hos oss sedan klo 10.00 ända tills kl. 15. Fina hundar, duktig Koodi, och bara 250 filmer. Jag är jätte nöjd, över detta. Vi får se hur det fortsätter.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe