Ekat EVL-kisat

11:59

Lauantaina käytiin Koodin kanssa Jyväskylässä asti näyttäytymässä evl:ssä. Jälkipolville ei jäänyt kokeesta paljon kerrottavaa pisteiden muodossa. Tuomarina oli Tuire Marjamäki ja koe oli neljässä kehässä. Ensin oli paikkikset, sen jälkeen kolme yksilökehää. Halli on L-muotoinen ja siellä on pylväitä keskellä mikä tänään aiheutti meille vähän haasteita. Ikävintä on kuitenkin se kuinka pahasti Koodi paineistuu minusta kehässä. Se tunne että sitä ahdistaa ei ole kiva. Se taitaa nyt olla meillä se suurin haaste :(

Paikalla istuminen 10
Koodi istui kivasti, vaikka alussa olikin sählinkiä. Meitä oli 7 koirakkoa ja kaikki suoritettiin yhdessä. Sitten huomasivat että ei mahduta alkuperäiseen suuntaan, joten meidän piti siirtyä toiseen suuntaan, mutta K otti tämän hyvin.

Paikalla makuu 8,5
Koodi meni huonosti maahan, vinossa. Se siis katsoo minua vasemman kautta ylöspäin, eikä niin että kallistaa päätään oikealle. Tätä en ole vielä saanut korjattua. Tosi haastavaa saada se kääntämään se pää toiseen suuntaan mentäessään alas. Teemu sanoi että K oli vähän haistellut, niin pitää tätä taas työstää vähän. (Ei olla tehty paljoakaan paikkiksia tänä keväänä, ja sen ehkä huomaa).

Kehä 1

Zeta 9,5
Järjestys: s-i-m. Kehä alkoi zetalla. Meillä on nyt ollut haastetta sen istumisen kanssa, mutta verkatessa Koodia tähän kehään se vaikutti kivalle, ja sen takia oli aika varma olo. Koodi teki hyvin kaikki pysähdykset. Mutta mielestäni se tekee seisomisen vinossa, mitä viime viikolla aloimme harjoittelemaan. Ei vielä ihan kanna ;) Ja maahanmeno oli mielestäni vähän hidas, ja sekin ollaan viime viikolla palautettu treenilistalle

Metallinouto 8,5
Tiesin että tämä ei ole meidän parhaita liikkeitä sillä Koodi ei pidä kapulaa hyvin. Nytkin se nosti kapulan ihan kulmahampailla, niin että toinen lapa oli sen sieraimessa kiinni. Kun pyysin sitä irrottamaan kapulasta tuli ääni. Ei yllättänyt yhtään.

Kaukot 8
Vaihdot: i-s-m-s-i-m. Jättö oli vähän tahmea, ja kun olin kävellyt n. 5 m niin kuulin että Koodi ääntelehti. Eli periaatteessa se haukottelee ja samalla tulee ääniä. Eka istuminen kaksoiskäskyllä, näin heti että se ei ole "kärppänä. (Koodista näkee niin helposti keskittyykö se kaukoissa.) Muuten ihan ok. Ei siltä voi vaatia mitään parempaan, kun ei olla saatu treenata niitä nyt kun se on ollut vähän jumissa. Plussa että ei siirtynyt eteenpäin, ja teksi s-i vaihdon oikealla tekniikalla.

Luoksari 8,5
K meni tahmeasti alas ja tässäkin äänteli kun olin kävellyt sen 5 m. (Piru vie). Stopit ja vauhti oli muuten hienoa, ja nyt se tuli lopun maasta sivulle laukalla, mitä ollaan treenattu. Eli se oli nyt hyvä. Harmi vaan että äänteli ja siitä menee pisteitä tottakai :(Kehä 2

Seuraaminen 8,5
Ihan ok seuraaminen, se ei ole niin voimakas kuin treeneissä, tässä pitää vähän nostattaa sitä.

Ohjattu nouto 0
Vapautin Koodin seuraamisen jälkeen ja kerroin että tehdään ohjattua ja muista merkki. Otin Koodin sivulle, ja liike alkoi. Liikkuri oli hiiiidas, ei olla totuttu siihen. Koodi nyki kerran, katsoi minua, ja sitten se ampaisi. Pysäytin ja pyysin takaisin perusasentoon, mutta nollahan siitä tuli. Muuten liike oli hyvä. Nopea merkki, ja hienosti juoksi oikealle kapulalle. Irrotuksessa taas valitettavasti ääni, mutta muuten se odotti hiljaa.Kehä 3

Tunnari 9
Ensimmäisen kehän jälkeen kävin tekemässä ulkona tunnaria. Ensin kahdella kapulalla, ja sitten ympyrässä viidellä. Koodi vähän hosui siinä tokassa toistossa, mutta muuten se oli ok. Ajattelin kuitenkin että se on aika 50/50 tuoko oman vai hosuuko. Tein vielä ennen tätä kehää yhden tunnarin kahdella kapulalla, ja se vaikutti ihan OK:lle. Mentiin sitten vielä ulos vähän lämppäämään. Kun tultiin takaisin ja mentiin odottamaan kehää niin Koodi katsoi edelleisen koiran suorituksen. Bongasi ruudun, mikä oli hyvä. Kun mentiin kehään Koodi tuntui kivalle. Se istui kivasti sivulla, katseli kyllä vähän kun kapuloita vietiin mutta nosti sitten päänsä ja katseli minua. Se meni hyvin kapuloille, haisteli ja oman kohdalla nosti ja tuli heti luokse. Toi ravilla, mutta en voinut olla pettynyt sillä se oli muuten niin hieno.

Ruutu 0
Oli jotenkin huojentunut olo siitä tunnarista. Sanoin että seuraavaksi tehdään ruutu, mutta en muista että olisin sanonut että muista merkki. Se oli kuitenkin bongannut ruudun, mutta vaikka se tuntui katsovan merkkiä, niin ei kai ollut sitä bongannut. Kun sanoin merkki, se oli juoksemassa suoraan ruutuun. Sanoin uudestaan merkki, ja se valitsi että tolppa oli merkki (hölmö). Seuraavalla merkki käskyllä se juoksi suoraan ruutuun. Tein kuitenkin liikkeen loppuun vaikka tiesin että se oli nolla.Hitsi että harmitti!! En olisi uskonut että se ruudusta jää kiinni, kun se on meidän luottoliikkeitä.

Yöllä sitten taas klo 3 - 4:30 makasin miettimässä tätä meidän homma. Että mitä treenejä nyt seuraavaksi. Mielestäni Koodin paineistuminen kertoo siitä että se ja minä ollaan epävarmoja kehässä, eikä se voi siellä luottaa minuun. Ne liikkeet mistä se on nyt saanut palkkaa (tunnari, ja zeta) niin ne on mennyt eteenpäin. Ja ne mistä sille ollaan nillitetty (ohjattu) ja muut kapulan luovutukset on paskat. Kokonaisuus ei vielä toimi, ja sitä pitää treenata. Mutta olisiko parempi treenata nyt niin että saa kokonaisuudessa satunnaisesti palkka, eikä palkaamattomuutta. Kun nyt ollaan treenattu pitkiä palkkaamattomuuksia, niin mielestäni se alkaa stressaamaan ja nousemaan siitä, ja sitten tulee ääniä. Eli pitäisikö sittenkin tehdä nyt ensin kokonaisuuksia missä saa palkkaa, ja sitten siirtyä kokonaisuuksiin missä tehdään palkatta. Eli mennä vähän taaksenpäin?

Jätöt pitää saada rauhallisemmiksi, ja siihen ajattelin jättää sille etupalkan. Noudon pitoon ajattelin tehdä seuraamisia kapula suussa missä on naru jotta voin vähän vetää siitä narusta että sillä tulee ajatus että kapulaa pitää pitää suussa kunnolla. Noudon irrotuksiin otan taas namin käyttöön, ja pitkiä sivulla oloja. Sitten kun  ne onnistuu hiljaa niin sitten vielä sivulla oloja, ja siitä seuraamiseen lähtöjä. Eli vain sellaista että sitä kapulaa ei oteta pois Koodin pyynnöstä, vaan asioita joutuu tekemään kapula suussa. Ja lisäksi otan nyt erilaisia häiriötreenejä meille, siis missä ei periaatteessa joudu erottelemaan juttuja vaan missä joutuu keskittymään siihen yhteen tekemiseen esim. leluja ruudun edessä tyylisiä juttuja. Eli sellaisia missä voi nostaa Koodin luottamusta siihen että se osaa asioita.

Tällä hetkellä myös tuntuu että SM-kisat ei ole realistinen tavoite. Haluan rakentaa Koodia tulevaisuutta ajatellen, enkä näe järkeä että yritän tässä hoputtaa asioita, missä nyt vaan kestää aikaa saada kuntoon. Koodille tämä on varmaankin aika sekaavaa aikaa. Ensin siltä vaaditaan ja sille nipotetaan ja sitten se taas saa tietynlaisia palkaatreenejä jne. Voi koiraa raukkaa kun sillä on tällainen ohjaaja. Tuntuu vaan siltä että joku treeni toimii ehkä viikon, ja sitten se ei enää toimikaan. Mutta ainakin tässä tulee itse opiskeltua paljon asioita koiran treenaamisesta ja onhan tässä vuosia aikaa saada Koodista sellainen kun haluan. Koodissa kuitenkin on niitä hyviä ominaisuuksia vaikka mihin, mutta haasteena taitaakin olla se tyyppi siinä toisessa päässä hihnaa, joka ei osaa valjastaa niitä oikein. ;)You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe