Katan koulutuksessa

08:42

Eilen oltiin Monnin kanssa Ojangossa HSKH:n kouluttajien koulutuksessa. Ohjaajana toimi Katariina Kainulainen.Viime lauantain jälkeen olikin niin huono fiilis, kun kokeenomainen treeni meni ihan perseelleen. Nyt sitten oli mahdollisuus päästä korjaamaan tätä Katan opeissa. Haasteita joita halusin tällä kertaa käydä läpi oli Monnin paineistuminen liikkurista. Näytin miten se toimii kun liikkuri seisoo aivan vieressä antamassa käskyjä, ja se teki juuri niin kuin kokeissa, eli näytti ongelmansa. Hieno koira. Pitää siis tehdä enemmän liikkuritreenia eri liikkureiden kanssa. Elikkä harjoittelua harjoitusten perään.

Toinen ongelma mitä me otimme oli nouto. Siinäkin jos liikkuuri seisoo aivan vieressä Monni ei tahdo lähteä. Ohjeeksi tuli että ei tehdä kokonaisena liikkeenä sitä kotitreeneissä, vaan enemmän hetsausta, aktiivisuutta. Saatiin lopuksi korjattua nouto, ja Monni lähti sitä hyvin hakemaan. Se tuo kapulan edelleen ravissa, mutta ajattelin ruveta korjaamaan asioita iltaruokinnan avulla. Eli nopea nouto tarkoittaa nopeasti ruokaa.

Yksi muu asia mitä pitää myös treenata on liikkeiden välit. Itse yleensä aina kumarrun, rapsutan ja kehun Monni. Nyt muutetaan sitä toimintaa. Kun liike loppuu, peruutan siitä paikasta ja kehun. Tämän jälkeen muutun "kylmäksi" ja käännyn oikealle, eli hylkään Monnin. Kun se ottaa minuun kontaktia, vasemalla puolella alkaa maailman iloisin leikki. Eli kontakti tulee siltä minulle eikä toisin päin. Tätä pitää tietenkin treenata/opettaa Monnille.

Muistettavia asioita:
- eri liikkureita paljon
- ennen seuraamisliikettä, seurata Monni kehään, eli liike "jatkuu" eikä ala siitä
- opeta Monnille liikkeiden välit, yhtä tärkeät kuin itse liikkeet
- vähemmän liikkeenomaisia noutuja, enemmän hetsausta kapulalle
- treenaa eri vaihtoehtoja miten se tulee laukassa nopeasti sivulle (anna kuitenkin sille aikaa tajuta)
- iltaruoka noutoja
- nami valmiiksi kädessä noutoja
- juokse poispäin noutoja
- kun kaupla on noudettu tehdään jotain hauskaa, esim hypitään estettä kapula suussa
- älä ota Monnilta heti kapulaa pois

Tuli taas niin paljon pohdittavaa, että!

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe