Oilin koulutuksessa

11:30

Eilen käytiin Koodin kanssa Oilin koulutuksessa. Mulla oli ihan selkeänä teemana tuo vire. Olen jo vähän aikaa miettinyt että kuljrtaanko tässä vähän munankuorilla vireen suhteen. Alkaako mopo vähän keulia, ja kun sitä ääntelyäkin on tullut tiettyihin liikkeisiin. Jotta tästä postauksesta ei tulisi liian pitkä, niin niitö tulee 2: kokeenomaisesta ja itse koulutusosuudesta.


Tulin itse myöhässä koska kävin aamusta luennoimassa pentoluennon Kompassilla. Heti kun pääsin paikalle niin kerrottiin että saan suorittaa saman homman mitkä muut olivat suorittaneet aamupäivällä. Lähdin siis lämmittelemään Koodia. 

Tehtävänä oli 4 liikkeen kokeenomainen. Mahtavinta oli että sai palautetta kirjallisena, kiitos siitä! Liikkeinä meillä oli nouto, luoksetulo, liikkeesä seisominen ja seuraaminen AVO-luokkaa. Meillähän ei yksikään liike noista ole valmiina, mutta Koodi teki tosi hyvin kuitenkin. 

Alla kommentit sekä Oililta että muilta koulutukseen osallistuvilta.
Nouto
Hyvä liike! Reipas tulo ja meno. Siisti kapulan otto + luovutus. Pa vähän edessä. Kapula pöyri nostaessa.
Oma kommentti: me ollaan treenattu nyt sitä palautusta selän takaa, ja Koodi kaarsi vähän siihen suuntaan, mutta tuli kuitenkin suoraan sivulle. Kapulaa piti hyvin sivulla, joten pitäiskö kuitenkin nyt pitää suora sivulletulo? Voihan se olla että nyt on taas kroppa kehittynyt enemmän, ja sitä perusasennossa kapulanpitoa ollaan tehty sen verran ettei enää tuota ongelmia. Itse tykkään enemmän tästä. Pitää varmaan kuvata, että näkee mikä näyttää paremmalle. 

Luoksetulo
Hyvä vauhti, seisominen venyi. 2. Pätkä hitaampi kuin 1. Hyvä fokus. Hyvä odotus, hyvä vauhti, loppuosa hitaampi, jätössä katseli ympäri.
Oma kommentti: ensimmäinen kokeenomainen avo-luoksari. En itsekään tykännyt stopista. Mietin että annanko tuplakäskyn vartaloavulla, mutta päätin vetää rohkeasti vain äänellä. Ja Koodi kuitenkin pysähtyi, eli kuunteli, vaikka meni todellakin pitkälle (yök). Loppuosaa ei ollakaan koskaan treenattu, mutta pitää alkaa siihenkin saamaan sitä vauhtia. Se on niin lyhyt matka että siihen pitää saada voimakas lähtö. 

Liikkeestä seisominen
Hyvä liikkeellelähtö ja seisominen. Hyvin seisoi, pa lopussa vähän vino? Painaa, edistää, vino seiso - askel ulospäin, väistää vasenta jalkaa, suora pa.
Oma kommentti: yhdyn yllä oleviin kommentteihin, Koodi painoi tosi paljon, minkä takia seisomissa se joutui väistämään mun vasenta jalkaa. Positiivista oli että tassut pysyi paikoillaan vaikka kävin siellä takana kääntymässä, jeee! Perjantain taistelu varmaan kertoi sille että olen tosissani. ( pe siis ei pitänyt tassuja paikoillaan merkillä ohjatussa, taisteltiin siitä tovi, ja sitten mulle riitti ja vein kentältä pois. Jos ei seiso paikoillaan, ei kyllä pääse tekemäänkään. Se oli meidän eka "ulosheitto").

Seuraaminen
Edistää ajoittain, iloinen, hyvä seuruu, pieniä pompahduksia "yli-energinen". Vino aloitus pa, käsiapu ekassa seis, vähän tiivis, kiva ilme ja asenne, hyvä tk, vasen käsi auttaa TK ja K vasen.
Oma kommentti: hyvin kaikki näkyy mikä tuntuu, edistäminen painaminen jne. Vasen käännöksessä oli pakko antaa käsiapu kun K painoi niin pahasti etten muuten olisi päässyt kääntymään :D liike seis jälkeen ääni liikkeenlähdössä. 

Yleisesti kokeenomainen tuntui kuitenkin hyvälle. Koodi teki kivasti töitä, mutta kyllä se vire alkaa näkymään ääntelynä. Oili kommentoikin että kivasti nuori koira tekee, mutta alkaako menemään vähän yli? Sanoinkin että mielestäni alkaa kun ääntelyä on tullut, ja siihehän tultiin hakemaan ajatuksia ;)

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe