Koodin ekat toko SM kisat

08:31

Huhu! Vihdoin olen kotona tietokoneen ääressä. Mitäpä tässä kun puolitoista viikkoa ilman näitä nykyajan kokoajan kädessä tuotteita. Onpas ollut miellyttävää.

Koodin kanssa osallistuimme toko sm kisoihin HSKH:n joukkueessa avoimessa luokassa. Valmistautumiset ei ole taaskaan mennyt ihan nappiin, ollaan vähän tuosta kuuntelusta keskusteltu Koodin kanssa. Kuitenkin kun AVO:ssa ollaan jo käyty niin ei ollut niin suuri jännitys päällä. Meidän startti numero oli 228 eli 28. koirakko.

Matkasimme Koodin kanssa Poriin perjantaina Ansun ja Ylvan kanssa. Sovimme yhteiskyydistä kun Porista jatkoimme suoraan Cefeus-leirille ruotsiin, mutta siitä sitten oma postaus. Nukuimme Koodin kanssa Scadicissa samassa huoneessa joukkuetoverimme Nean ja Jokun kanssa. Yhteiselo sujui hyvin, pojat kun molemmat ovat "häkkieläimiä", eli nukkuvat yönsä häkissä.

Lauantai-aamusta lähdimme varhain kisapaikalle. Kisa-alustana oli ihan ok hiekkakenttä. Mun suurin huolenaihe oli kuumuus, sillä nythän alkoi helteet ja kisapäivänä oli varmasti sellainen 25 astetta ja aurinkoista. No, kuitenkin kaikki on samassa veneessä, eli helletreejä ei ole kyllä alla yhtään. Pidin Koodin häkissä ja kävin vain lenkittämässä metsässä ennen omaa suoritusta. Olin suunnitellut että annan sen purkaa itseään pallon kanssa ennen kehiä, mutta oli niin kuuma, ja Koodi ei vaikuttanut yhtään niin energiseltä että se tarvitsisi purkamista, joten pallo jäi taskuun. Pidin ennen kehiä viilennysloimen päällä.

Aloitettiin paikkamakuulla 10
Ennen paikkamakuuta oli kehääntulotarkastus jonne menin ilman hihnaa. Kun tulimme tuomarin luokse hän vaati että koira on kytkettynä kehääntulotarkissa, joten sain sitten istuuttaa Koodin siihen, mennä hakemaan hihna, kytkeä koira, ja taas ennen kehää ottaa hihna pois ja käskyllä kehään. Olipa turha lisä, mutta jos tuomari vaatii niin kyllä tottelen. Vielä ennen kehäänmenoa kun kysyin että saako mennä kehään ilman hihnaa, niin tuomari vastasi että "saa, mutta siellä ei saa sitten tapahtua mitään".  Ihan kuin kehään menisin sellaisen koiran kanssa vapaana joka alkaisi siellä toisten koirien kimppuun käymään. No, täytyy kuitenkin muistaa että tuomari on varmaan nähnyt paljon koirakoita, ja varmasti myös jonkun verran tuhmia. Onneksi tämä pieni jännälisä ei liiemmin kehässä enää haitannut, vähän ärsytti tottakai.

Videolla näkyy että alasmeno on ok. Koodi on parissa kohtaa vähän tuhma ja haistelee, mutta ylösnousu on taas hyvä. Ihan OK suoritus, mutta olen tuomaria kriittisempi.

Nouto 10
Kehässä tehtiin paikkamakuun jälkeen nouto. Täytyy sanoa itse, että se oli hyvä! SE mitä ollaan treenattu, eli tassut pysyy heitossa paikoillaan sujui hienosti. Koodi teki hienoa työtä kyllä. Ohjaaja sen sijaan tekee videolla sijaistoimintaa aina uuden liikeen alussa koko videolla ja heiluttelee olkapäitään. Mä olen nauranut itselleni täällä. Kattokaa video niin ymmärrätte miten tyhmältä näytän :D

Sitten odotettiin kahden koirakon verran seuraavan kehän vapautumista.

Seuraaminen 10:
Kaavio oli tosi lyhyt, mutta siinäkin Koodi oli tosi hieno. Jouksua pitää vielä harjoitella pikkasen, rytmiä ei löytynyt. :)

Liikkeestä maahanmeno 10
Hyvä lähtö, vähän hidas maahanmeno mutta hyvä nousu. Ok suoritus.

Hyppy 10
Otin Koodin vähän tiukempaan käskyyn. Koodi kun rakastaa hyppyä, mutta ja videolta näkyy että katse on jo tiukasti esteessä. Mielestäni oli Koodilta hyvä hyppy. Minusta se on kiva kun se kääntyy vauhdissa istumaan.

Sitten vielä kolmanteen kehään jota saatiin taas odottaa parin koirakon verran. Tätä kehää jännitin eniten sillä siinä oli kaikki meidän vaikeat liikkeet. Olin jo aikasemmin päättnyt, että luoksetulossa annan Koodille kovan käskyn, jotta se varmasti pysähtyisi. Koodi oli ennen kehää tosi läkähtynyt ja ajatteli jo häippästä paikalta. Yritin parhaani mukaan pitää sen varjossa ja viileänä, sekä juottaa sitä.

Liikkeestä seisominen 9
Vaikka liike suorittaessa tuntui hyvälle, niin videoltahan sen totuuden näkee. Koodi siirsi sekä takatassuaan että etutassuaan kun kävelin pois, HYI! Koodi on tässä liikkeessä ollut vähän tuhma, ja siihen on jo treenit meitittynä, mutta en halunnut toteuttaa treeniä ennen sm:iä ettei jäisi liikkeestä vääränlainen kuva.

Luoksetulo 8
Koodi jäi ensin hyvin mutta siirtää vasenta etutassuaan peräti 2 kertaa (!!). Tätä en saanut siltä poistrenattua, ja jatkossa se menee maahan, mutta kuitenkin näissä tassun pitämisissä paikoillaan pitää olla ilmeisen tarkka, ja muistuttaa sitä. Käsky oli vahva, ja Koodin pysäytys ok. Ei vielä sillä tekniikalla kun haluaisin, mutta en tiedä saadaanko se koskaan.

Kaukot 10
Koodi teki niin hyvät pomppunousut, jee. En tykännyt maahanmenoista, koska se tekee sen ns. kahdessa osassa. Olen tämän huomannut hiekalla varsinkin, ettei se mene suoraan maahan, vaan aina loppuosan jarruttaa. Ja tämän on myös ihan kriteereistä kiinni, sillä olen tuollaiset maahanmenot hyväksynyt kun pomppuistuminen on ollut tärkeämpi. Mutta päätin jo ennen videon näkemistä että kriteeriä pitää tiukentaa. Vaikeampaa se on tottakai nyt kun se on tuollaisen maahanmenon oppinut, mutta luulen kyllä että saan sitä muutettua vielä.

Kokonaisvaikutus: 10-10-10 eli 10

Kokonaispisteet 192/200 ja 1 sija. Mä olin tosi yllättnyt, sillä kun katelin niitä alkupään tuomarointeja niin 10 nousi tuomareilta kuin sieniä sateella, ja ihmettelin miten ihmeessä pystyy saamaan koirakoiden välille eroja? Saatiin siis Koodin kanssa jännittää loppuun asti että säilyykö 1. sija, ja sehän säilyi, vaikka seuraava koira tulikin vain pisteen päähän.  Itse kisan jälkeen, ennen kuin edes tiesin pisteet, olin Koodiin tosi tyytyväinen sillä se suoritti liikkeet hyvin ja jaksoi tsempata kuumuudesta huolimatta. Tottakai kun sitten näkee videon, näkyy ihan kaikki virheet, ja ne on hyvä tiedostaa. Koodin saama kokemus oli kuitenkin minulle kaikkein tärkein asia <3. Halusin, että sille jää näistä kisoista hyvä muistijälki, ja ainakin tuntuu että sellainen jäi. Nyt sitten kohtii VOIVOI-luokkaa, jihaa!!

Koodin sisko Ylva tuli sijalle 10. Onnea vielä tätäkin kautta! Lisäksi HSKH:n 2. joukkue otti pronssia!! Onnea joukkueelle ja hyvä meidän seura.

Loppupäivä meni sitten kaikkea muuta tehdessä. Kävin Koodin uittamassa, syömässä ja katselemassa EVL koirakoita. HSKH 2 joukkueen molemmat koirakot ylsivät vielä sunnuntain finaaliin josta Heidi ja Fani korkkasivat itselleen lipun tokon MM-kisoihin. Joten aivan huippuviikonloppu kyllä oli. Kiitos kaikille joukkuelaisille :)

Tässä vielä Koodin yksilöliikkeet videolla.

You Might Also Like

1 kommenttia

Subscribe