Kotikenttätreenit

08:14

Oli eilen taas aika käydä katsomassa miltä meidän lähikenttä näyttää. Se on ollut luistinratana talven, joten ei ole viitsinyt mennä sinne liukastelemaan. Nyt oli jo puoli kenttää sula, joten hyvin sain treenattua Koodin kanssa. Monni oli agilityssä, joten se jäi treenaamatta

Seuraamisen täyskäännöksiä: Tein täyskäännökset niin, että kuin käännös oli tulossa minulla oli narupallo kädessä jonka avulla hetsasin Koodi täyskäännökseen. Tämä sujui tosi hyvin. Tehtiin tät 3 kertaa, ja sitten kokeilin niin että se pallo oli oikeassa kädessäni. Kun Koodi kääntyi hyvin heitin sille pallon. Tämä sujui siis hyvin.

Luoksetuloa istuminen: Treenattiin naksuttimella niin, että jos istui paikoillaan, naksautin. Pari ekaa helppoa sujui ongelmitta, mutta heti kun yritin vähän pidemmälle selkä kohti Koota se nousi. Korjasin pari kertaa, jonka jälkeen myös tämä pitempi poistuminen sujui. Sain myös jäädä kauemmaksi seisomaan, ja se ymmärsi kuitenkin odottaa istualteen.

Liikkeestä seisominen: Tehtiin stoppeja seuraamisen kautta. Ne oli nyt jo aika hyviä. Varsinkin viimeinen oli hyvä jossa jätin Koodille takapalkkaa, silloin se pysähtyi tosi täpäkästi. Vain kerran se vähän hiippaili, ja sellaisesta ei tullut palkkaa.

Paikalla seisominen: Koodi on tämän kyllä oppinut niin hyvin lelulla. Se seisoo ihan tappina ja odottaa että lelu lentää. Nyt alan vaikeuttamaan tätä niin että siirryn kohtapuolin taaemmas. Vielä mietin että jätänkö lelun sen eteen magneetiksi, vaiko mukaan.

Kaukot: Mä halusin kokeilla miten sujuu kaukot niin, että etujalat pysyy paikoillaan. Tämä vaikuttaa kuulkaas olevan Koodille helpompaa ja luontaisempaa. Joten nyt mun pitää miettiä, että kummat tekisin. Itselleni nämä kaukot on haastavammat, koska olen treenannut Monnin kanssa niin paljon takajalat paikoillaan tekniikka. Mutta sitten taas, jos etujalat paikoillaan on koiralle luontaisempaa, niin miksi kaivaa verta nenästä?

Tunnari: Minulla oli oma kapula taskussa, joten tein vielä oman hakua. Heitin tunnarin lumipenkkaan, ja päästin Koodin etsimään. Se teki hyvin työtä, oli aika vaikea koska se tippui yhteen koloon. Pari kertaa se vilkaisi mua, että auta, mutta kun apua ei tullut, se jatkoi etsimistä. Olin tyytyväinen. Haasteena oman etsimisessä ja noudossa on se, että palkkani ei oikein tunnu olevan riittävän hyvä. Palkkaan siis narupallolla, ja Koodi tulee siihen hyvin mutta päästää sitten irti ja lähtee etsimään kapulaa, eli sen ajatus on kovasti kapulassa eikä palkassa. Minun pitääkin miettiä tätä, sillä haluan että Koodilla on ajatus, että kapula on vain väline saada palkkaa.

Treenien jälkeen mentiin vielä pikkulenkille ja pellolle riehumaan. Hetsasin Koodia kaivamaan lunta oikein kunnolla, vielä kun sitä on. Sandyn kanssa vielä leikkivät ja K sai ihania hepuleita. Tein myös yhden lenkillä pysähtymisen, niin että jäin ns. luoksetulo asentoon, kun Koodi lähti tulemaan kohti palkkasin lelulla. Naapuritkin ohitettiin mallikkaasti, vaikka olisi niin tehnyt mieli käydä niitä moikkaamassa. Viime aikoin meillä on ollut superhyvät treenit, toivottavasti hyvä meno jatkuu.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe