Mikä viikonloppu!

08:42

Viikonloppuna olin toko valmennusrenkaan leirillä, ja olipas mahtava viikonloppu. Oli ihanaa seurata niin taitavia koirakoita, ja heidän treenejä. Toimin leirillä tulkkina, mikä oli erittäin opettavaista. Kouluttajana toimi Maria Brandel ruotsin maajoukkueesta. Minusta Marian opit oli aika selkeät, mutta lisää siitä myöhemmin. Tarvitsen vähän enemmän aikaa kirjoittaaksen kaiken blogiin.

Koodi oli myös mukana matkassa, ja aina vaan ihmettelen sen tervejärkisyyttä. (Ehkä sen takia, kun Sandy ei ole ihan tervejärkinen, niin pelkää kaikki tilanteita turhaan.) Lauantaina Koodi sai olla pitkiä aikoja autossa, ja se oli vaan maannut, eikä tuhonnut mitään. Sunnuntaina vietti aamupäivän häkissä, kun olin tulkkaamassa, ja silloinkin se oli vain chillailut. Lisäksi mökkiämmi valloitti 10 viikoinen labukkapentu, Vappu jonka kanssa Koodi sai temmeltää. Vähän pelkäsin että ymmärtääkö se leikkiä nätisti, kun on itsekin vielä pentu, mutta kyllä se vain osasi olla. Olihan siellä muitakin ihania pentuja, ja tietenkin Ylvis <3 Koodilla taisi kyllä olla siellä kivaa, vaikka saikin vähän odotella.

Lauantai-iltana tehtiin pentutreenit. Koodilla oli juoksuhaluja, ja treenaamisesta ei oikein halunnut tulla mitään. Kapulaa se vei Ansulle, kiertoon ei lähtenyt kuin 2 m. päästä. Seuraamisessa vähän kontakti tippui. Liikkeestä seisominen oli jees.

Sunnuntaina tehtiin uudet treenit iltapäivällä, ja silloin Koodi oli jo järkevämpi. Seuramaisessa edelleen kotntakti tahtoi vähän tippua, mutta kierrot sujui jo paremmin, ja sillä oli mielestäni parempi "moodi".

Tänään alkoi myös aamutreenailut, kun lähikenttä on sulanut, jee! Sekä Monni että Koodi sai tehdä juttuja.
Monni aloitti:
Perusasentoja, Monni tuli hyvin perusasentoihin, mutta sen etupää tahtoo jäädä vähän ulospäin. Eli se ei ole suorassa. Jouduin korjaamaan aika paljon.

Liikeestä istuminen: Nyt saatiin hyvät istumiset. Tehtiin vain 3 sillä halusin että Monni tekee vain oikein.

Käskynkuuntelu: Heitin selkäni taakse namin, kun Monni oli käynyt sen syömässä, ja oli tulossa takaisin annoin käskyn. Monni toimi hyvin tässä treenissä. Parissa istumisessa se jäi seisomaan, ja silloin en palkannut. Oli sillä hän vaikeuksia löytää niitä nakinpalasia, mutta se on sitten toinen asia.

Luoksetulo pitkällä matkalla: Otin ylipitkän matkan luoksetulossa. Ekassa seisomisessa se istuutui. Otettiin uudestaan, nyt stoppasin vasta pari metriä ennen sivulle tuloa, ja se oli hyvä stoppi.

Kaukot: Tehtiin kaukot 10 metrin päästä niin, että olin kyykyssä. Kaikki vaihdot meni oikein, pieni ääntely lopussa. Luultavasti syy siihen oli se,että Mo olisi tahtonut luokseni. Kyykyssä olo tarkoittaa melkein aina sille että tulee rapsutuksia.

Koska kaukto oli niin hienot, ääntelyä lukuunottamatta, lopetin tähän. Monnilla oli nyt taas juuri se hyäv asenne mistä tykkään.

Koodi:
Koodi pääsi kentälle vasta sitten kun se oli hetken ollut "käy siihen" käskyn alla, ja odottanut. Kauhean vaikeeta tuo odottaminen!
Kiertäminen: Koodi oli aika vallaton, ja mentiin tosi lähelle puuta että onnistuisi, ja kyllähän se osasi kiertää. Toisella kerralla se taas yritti huijata, kävi lähellä puuta mutta ei kiertänyt. Siirryin lähemmäs puuta, sillä haluan nyt kiertämiseen pelkkiä onnistumisia, eli mennään vähän taaksepäin opettelussa. Hyvin sujui, ja palkkasin narulelulla.

Seuraaminen: Suoria palkkana lelu. Koodi oli tiivis ja hyvä. Pidän koko ajan enemmän Koodi seuraamisesta. Vielä pitäisi saada pitempiä matkoja tehtyä. Mutta vasta pikkuhiljaa.

Nouto: Koska lauantain nouto oli niin susi, tein tänään uudestaan. Nyt Koodi teki hienosti! Se lähti hyvin, ja nosti ja lähti heti tulemaan takaisin. Eikä myöskään kapula tippunut ennenkuin vapautuin leluun. Itse olin "koeasennossa" palautuksessa, kunnes vapautin. Yksi tehtiin myös niin että heiton ja noudon välillä oli pieni viive, ja sekin sujui hyvin.

Seuraamista ympyröillä: Tehtiin namilla sitten seuraamista ympyröillä, ja kriteeri oli pitää pää kokoajan samassa paikassa. Treenit sujui hyvin myötäpäivään, ja Koodi oli tosi tiivis. Vastapäivätreenit oli Koodille paljon vaikeampi, se halusi vääntää päätään ulospäin, eikä jalkaani kohti. Palkkasin ihan pienistä matkoista, sillä halusin kertoa miten tehdään oikein.

Liikeestä seisominen: Koodin alkaa pysähtymään paremmin ja paremmin. Varsinkin jos peruutan niin stoppi on hyvä. Välillä jos seurautan, se ei ymmärrä että pallo lentää taakse, ja pallolla se joskus vähän painaa seuraamisessa.

Istuminen: Paikalla istuminen on Koodille varmaankin hankalin liike. Ensinnäkin vaan se kestävyyden harjoittelu, ja sitten vielä kontaktin pito. Haasteita tänään aiheutti joku pommi, joka haukkui koko ajan mun selän takan. Sitä Koodi olisi halunnut katsella. Lisäksi oikea korva oli suunnattu kohti jotain rääkyvää lintua, eli tässä on kyllä parantamisen varaa. Täytyy varmaa nyt hetken tehdä niitä vain kotona, ettei mee "taisteluksi". En halua että se katsoo muualle.

Maahan liikkeestä: Tein takaperin kävelyä ympyröillä ja käskin Koodia maahan. Tämä on nopeutunut aivan valtavasti. Mutta tekniikka ei aina ole oikein. Haluaisin että se sukletaa sinne alas, mutta joskus se oikeasti menee hissillä maahan, niin kuin kaukoissa. Huomenna on Jessican treenit, missä ajattelin tähän asiaan kysellä vinkkejä.

Lopuksi vielä pomppupalkkoja, seisomisessa takajalat pysyi paikoillaan, istumisessa mun palkkaheitot oli huonoja, kaipaa siis treenejä.


You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe