Blogihiljaisuus päätetty

11:41

Vaikka blogi onkin ollut ihan hiljaa jonkun aikaa, niin ollaan me treenattu. Olen vian ollut täysin kypsä kirjoitteluun, aika paljon toistuu asioita, minkä takia ei ole jaksanut kirjoitella.

Viime viikonloppu meni turistiluokassa tokon SM-kisoissa. Oli hienoa olla katsomassa niin taitavia koirakoita, ja tsemppaamassa kavereitaan. Voipi olla että ensi vuonna siellä vietänkin aikaa kisaajana.
SM-kisoista lisää myöhemmässä postauksessa, ja ehkä jokunen kuva.

Tällä hetkellä itse treenaan Koodin kanssa kohti nuorten koirien tokoringin näyttökoetta. No, eihän se edes ole selvää päästäänkö me näyttökokeeseen, ja hakemus lojuu tuolla Google Docsissa mutta sitä pitää vielä viilailla. Mutta se on nyt tämänhetkinen tavoite.

Missäs vaiheessa meidän liikkeet sitten ovat?

Paikkamakuu: Tähän aloin panostamaan 2 viikkoa sitten, ja edistystä näkyy. Nyt Koodi jaksaa jo jonkun aikaa makoilla siellä, ja pisin paikkamakuu on ollut minuutin palkatta. Olen sekä tehnyt niin että olen liikkeessä ja häiriköin, kuin että seison ihan paikoillani. Minusta olemme edistyneet hyvin jos miettii miten vähän ollaan sitä tehty. Nyt treenataan paikkamakuuta 2-3 kertaa päivässä. Nehän on niin lyhyitä treenejä, että ei se käy työstä.

Seuraaminen: Itse olen tyytyväinen seuraamiseen, ja Teemukin snaoi eilen että hyvältä näyttää. Ongelmaa tuottaa eniten pysähdykset kun K ei halua istuutua, ja juoksuosuus. Ollaan treenattu sekä tekniikkaa että kestävyyttä ja varsinkin asenne on hyvä. Vielä pitää enemmän hioa juoksuosuutta.

Luoksetulo: Nyt alkaa olemaan luoksetulokin hyvä, Koodi malttaa odottaa, mutta tähän pitää vielä liittää liikkuri. Lähtöjä ja odottamista pitää tehdä vielä enemmän, ja tietenkin lemppariani häiriötä.

Nouto/kapulan pito: Noutohan sujuu ja pito myös. Mutta haasteena on se että jos Koodi on vähän treenaillut ja läähättää niin silloin ei meinaa kapula pysyä paikoillaan. Onhan se koiralle kuin koiralle haastavaa. Tätä pitää kuitenkin treenata ja toki myös sitä pidon vahvuutta, sillä se on mielestäni vielä vähän liian löysä. Pitää tehdä vähän vetoharjoituksia, että saadaan se vielä tiiviimmäksi.

Vapaavalintainen liike: Uuh, tämä on paha. Tekiskö liikkeestä maahanmenon vaiko kaukot? Molemmat aika hyvät tällä hetkellä. No, onneksi ei vielä tarvitse päättää. ;)

Palkkaamattomuus: Pitäää vielä rakentaa lisää, nyt se on alkanut palkkaantumaan paremmin mun kehuista ja ollut aktiivinen kohtaani. Vielä pitää enemmän viritellä sitä toko-sanaa, mitä silloin Juha Korrin luennolla oli esimerkkinä.

Eilen muuten meillä oli tosi hauska "treeni" Koodin kanssa muun treenin ohella. Koodi juoksi pallon kanssa, sanoin sille irti ja seiso jolloin se tiputti pallon ja pysähtyi, sitten aloin tekemään kävelyä sen ympäri ja jos se seisoi hyvin se pääsi palkinnoksi pallolle. Oli hauska leikki ja tepsi hyvin.

"Kerrankin" muuten agista on hyötyä tokoa ajatellen, (onhan se useammin, tiedän), sillä Teemu tekee Koodin  kanssa lähtöhäiriöitä, eli Koodin pitää istua kun Teemu nykii, ja saa lähteä vasta kun saa luvan.  Eli treenataan sitä että koira ei varasta lähdössä. Olen kai tarpeeksi jo kertonut miten paljon tämä häiritsee minua agi-kisoissa... ;)

Lopuksi vielä treenien jälkeiset riehumiset
You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe