Treenit jatkuu

08:22

Hyi hyi hyi, enpä kerennyt sunnuntaina ja maanataina treenaa. Maanatai ilta meni kouluttajien kokouksessa. Keväällä ohjaan kahta pentukurssia, ja aiheutan itselleni vielä kovemman pentukuumeen JOS sellaista enää voi edes aiheuttaa. Pentukuume on jo niiin kova.

Tiistaina sen sijaan korvasin tilanteen ja tehtiin yhdet omatoimitreenit ja sitten oli tehistreenit.

Omatoimitreeneissä tehtiin seuraamista, noutoa ja luoksetuloa. Seuraaminen meni ensin hyvin. Sitten meidän yleisö, eli Sandy, huomasi sakemannin ja johan siitä alkoi räksytys, Monnin keskittyminen tietenkin herpaantui Sandyn epäluottamusta tihkuvasta haukusta, mutta sain se hyvin takaisin raiteilleen. Tehtiin täyskäännöksiä vasemmalle, ja vasurikäännöksiä askeleella taaksepäin. Vasurit rupesi jo tuntumaan paremmalta. Noutoa otettiin lähietäisyydeltä, nyt ajatuksena oli että kun Monni tulee perusasentoon pääsee se heti pallolle. Tämä sujuikin hyvin kunnes kolmannella toistolla se vinkaisi ennen kuin lähti kapulaa noutamaan. Tuntuu kuitenkin että vähän ollaan noudossa edistytty. Ei ainakaan jätä hakematta :) Perusasennot on vielä vinot, mutta niitä pitää treenailla erikseen. Pureskelua oli vähemmän kun tavallisesti. Sekin on sitten erikseen harjoiteltava, kunhan nyt toi perusnouto alkaisi olemaan oikeassa vireessä.
Luoksetulossa tehtiin ihan läpijuoksuja. Monnista on tullut kenguru. Se tulee hyvin puolet matkasta, mutta sitten se alkaa kengruilemaan, eli hyppimään korkealle, odottaen pysähtymiskäskyä ja palloa. Se kuitenkin tulee ihan sivulle asti, mutta se näyttää niin hönöltä. Ajattelin luoksetulon ottaa seuraavalla Tehis-A treeneissä, vaikka viimeksikin sitä vähän Annen kanssa katsottiin. Luulen kuitenkin että lääke tähän on läpijuoksuja, läpijuoksuja, ja lisää läpijouksuja. Jotkuthan tekee niin että kaikki muu on läpijuoksuu paitsi kokeet. No niin radikaaliksi en ehkä ryhdy, mutta melkein.

Kotiintultaessa otettiin vielä 3 ruututoistoa, sinisellä lelulla. Se ei ole yhtään niin kiva kuin pallo. Vauhti on löysempi kuin pallolle mentäessä. Pitää vähän nostattaa sinisen lelun arvoa, että siitäkin saadaan kiva.

Tehistreeneihin illalla oli niin innoissani menossa että lähdin tuntia aikaisemmin. Ihmettelen kun ovasta saapuu vaan uusia springereitä, no selvishan se syy kuin kelloa katsoin. Ihmettelinkin miten ne muo niin oudosti katsoi :D Eipä siinä mitään menin takaisin autolle ja odottelin että Monni rauhoittui. Sitten lähdettiin kävelylle.

Itse treenit oli kokeenomaiset. liikeiksi olin valinnut VOI-seuraamisen (hihnassa), liikkestä seisomisen ja ruudun. VOI-seuraaminen hihnassa sujui hyvin, Tiinan ja Hannen tekemä seuraamiskaavio oli todella miellyttävä. Huomasin että vaikka vähän jännitinkin, niin se tuntui todella hyvälle. Monnilla onkin hyvä hihnaseuraaminen, toivottavasti myös saataisiin sama fiilis hihnatta seuraamiseen. Huomasin että pari täyskäännöstä oli vähän löysiä, mutta muuten minusta Monni seurasi hyvin.
Liikkeestä seisominen oli upea! Monni lähti hyvin, ei ennakoinut ja pysähtyi hyvin. Nyt mielessäni oikein harjoittelin sellaista hiljaista halt-käskyä. :)

Ruutu taas oli floppi, Monni ei sitä vielä oikein pysty hakemaan. Pallo vietiin ruutuun, mutta ruutukäskyllä Monni lähti kaartamaan vasemmalle, ja nuuhkimaan. Pysäytin Monnin ja käskin uudestaan ruutuun, se ensin vähän epäröi, mutta kun näki pallon, se sai vauhtia.

Kun kaikki oli kokeenomaiset treeninsä suorittanut jäi vielä aikaa. Otettiin AVO-estehyppy, ja se oli hieno. Hyvä hyppy, nätti kääntyminen, ja istuminen. Otettiin vielä pari ruutua, muistutukseksi. Eli yhteensä ruutu-toistoja eilen 6.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe