Optimisti

15:10

Minussa asuu "pieni" optimisti, sillä ilmoitin Monni VOIVOI-mölleihin 31.3. Mitä välii jos tunnari ja ruutu ei vielä ole kunnossa? Me sitten otetaan nollia niistä liikkeistä. Emme siis hae pisteitä vaan vain fiilistä Voittajaan. Mä en olisi ikinä uskonut että Monnin kanssa olisi edes voivoi harkinnassa. Mutta siis vielä venkslataan AVO:a 2 ykköstuloksen verran... Kalenteri on täytetty eri treeneillä, ja tarkoitus on tämänkin kirjoituksen jälkeen mennä ulos tekemään ruutua. Ihan hyvä idea muuten, mutta nauhat on autossa, joka on T:n töissä... :D

Tiistaina oli tehistreenit, joita A-tehisryhmäläiset Anne ja Carita vetivät. Meillä oli ohjattu ja luoksetulo agendalla ja ohjaajana Anne. Monnin kanssa harjoiteltiin ensin vain kapulan hakua, että siihen sais intoa. Se tehtiin niin että kapula heitettiin/jätettiin maahan, sitten leikittiin vähän aikaa parhaalla lelulla. Käskin Monnin irrottaa lelusta, ja pyysin hakemaan kapulan. Monni oli ensin sitä mieltä että kyllä se palkka tulee ilman nostoa, mutta toisella käskyllä lähti noutamaan, ja silloin lensi lelu. Monni sai päästää kapulasta, ja noutaa lelu. Tämä oli Monnin mielestä kivaa :)

Sitten tehtiin ohjattua vasemmalle, jota siis ensin vahvistetaan. Monni laukkasi kapulalle mutta tuli ravissa takaisin. On vielä epävarma tässä liikkeessä, mutta suoritetaan se niin että kapula siirtyy pikkuhiljaa taaksepäin siihen 10 metriin, ja sitten kun se on kunnossa aloitetaan oikealla. Kun se on kunnossa otetaan taas molemmat kapulat eteenpäin, samalle viivalle kuin merkki ja lisätään keskimmäinen kapula sinne taakse. Voi ei kun työläs opettaa tuumin! Mutta meillä on (onneksi) paaaljon aikaa jos nyt edes ikinä EVL:n asti päästään.

Luoksarissa oli haasteena Monnin vinkuminen, ja vauhti. Annella olikin hyviä ohjeita siihen aloituksen palkkaamiseen. Tehtiin niin että Monnin eteen laitettiin namialusta, käskettiin maahan, ja hiljaisesta onnistumisesta sai palkan. Tämä sujui todella hyvin! Sitten tehtiin myös luoksetuloja niin että Anne piti Monnin pannasta kiinni, ja kävelin pois, käännyin ja kutsuin luokse. Ensimmäisellä kerralla itse asiassa juoksin, milloin tuli taas Monnista ääntä. Mutta toisella ja kolmannella kerralla kävelin rauhassa, jolloin Monnikin oli hiljaa. Mahtavaa! Stopitkin oli ihan ok tarkkoja. Saatiin myös ohjeeksi tehdä sellaisia harjoituksia että ensin yhdestä aloituspaikasta seis-stoppi, sitten siirrytään toiseen paikkaan ja annetaan seistä, josta kutsutaan maahanmenoon, sitten taas vaihdetaan aloituspaikkaa ja tehdään loppuliike. Eli paljon vaihteluita, mitkä sopii Monnille paremmin kuin hyvin!

Aija ja Touko olivat myös Annen opeissa, ja olin sitten kuuntelemassa keskustelua. Siinä tuli paljon ideoita merkkiin, ja sen opetteluun. Eli kapulat on heitetty merkin viereen, ja käsketään merkille, tai sitten käsketään noutamaan = kuunteluharjoituksia. Kahden merkin treeniä olen jo Annen nähnyt tekevän, ja sekin on ihan hyvä treeni. Meidän pitää nyt vain ensin vahvasti treenata ruutua, kun Monni mieltää ruudun ja merkin samaksi asiaksi. Meillä on varmaan ollut pian 9kk merkkitauko (ja kuitenkin se on sillä edelleen vahva)...

Kun merkki optettiin sheippailulla, ja se on niin vahva, niin pitäiskö sittenkin se ruutukin sheippailla, niin kuin nyt tehdään kartioiden kanssa. Tulisiko siitä silloin yhtä vahva... Hmmm... Päätöksiä pitäisi tehdä..

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hei,

    Ei sun tarvitse odottaa sen toisen suunnan kanssa niin kauaa, että toinen puoli on kunnossa sinne 10 metriin asti, voit harjoitella kumpaakin suuntaa, mutta älä samalla harjituskerralla ennenkuin kummatkin suunnat on kunnossa 10 metriin asti.

    Esim. ma, ti, ke oikea suunta ja pe, to, la toiseen suuntaan. Tämä vaan esimerkkinä.... harvemmin tulee treenattua sentään joka päivä :o)!

    Siinä paremmassa luoksetulotreenissä mä lähdin viemään Monnia poispäin ja sä kävelit toiseen suuntaan ja sitten kun sä jähmetyit "patsaaksi" niin mä samoihin aikoihin käännyin ja päästin sun kutsusta Monnin tulemaan. Koirasta riippuen appari voi antaa sen hiukan tulla eteenpäin ennenkuin päästää tai vastaavasti hieman pidätellä (siis ennenkuin ohjaaja kutsuu).

    VastaaPoista

Subscribe