Koodin ekat kisat

18:51

Lauantaina korkattiin Koodin kanssa kisaura. Tästä se lähtee :) Olin tosi hyvällä fiiliksellä sillä tiesin että Koodi kyllä osaa kaiken, mutta yllätyksiä voi tulla.


Mehän ei ehditty valmistautua niin hyvin kun halusin sillä lennelyskän karenssin takia päästiin takaisin treenaamaan viime sunnuntaina. Eli treenattiin su, ke ja pe ennen kisoja. Keskiviikon tehistreeneissä Koodi oli tosi super, mutta perjantain valmistelevissa "kaikki onnistuu"-treeneissä mikään ei oikein onnistunut. Suurin päänvaiva tuotta paikkamakuu missä perjantaina Koodi oli tuhma. Kun poistuin sen luota se nosti kyynärät ylös ja oli ihan lähdössä liikkeelle. Tehtiin kyllä jokunen paikkis ja vielä lauantaina kahteen kertaan ennen koetta, mutta se ei ehtinyt korjaantua kokeeseen. Koodi näytti just siltä että ykskin väärä liike minulta niin se lähtee kohti. 

Lauantaina kokeessa oltiin tokavika kahdestakymmenestä koirasta. Luoksepäästävyys ja paikkikset tehtiin ensin. Koodi nousi luoksepäästävyydessä moikkaamaan tuomaria jonka takia siitä vain 9. 

Paikkamakuussa ehkä hosuin itse vähän valmisteluissa. 2-käskyllä alas! mikä ei ole tavallista. Koodi ei ollut ollenkaan rauhallinen vaan ihan siinä ja siinä että jääkö makaamaan. Sitten tulikin moka. Joku huusi kehän ulkopuolella "tule" mihin Koodi reagoi, mutta tajusi nopeasti etten minä ollut huutaja ja jäi niille paikoille makaamaan. Kirosin sisälläni että prkl, siitä tuli 0. Harmitti pikkasen siinä seistä. Lopun aikaa Koodi makasi ok, mutta aivan liian korkeassa vireessä, hyvä että uskalsin hengittää. Saatiin kuitenkin 5 sillä tuomarin mielestä se oli muuten maannut hyvin. Onneksi ei tullut 2-käskystä sanktiota.

Harmitti kyllä paljon että tuollaisesta lähtee 15 pistettä heti. Mutta onneksi saatiin edes se femma. Sitten piti alkaa psyykkaamaan itseään uudestaan yksilöliikkeisiin. Yllättävä moka ekoissa kisoissa, ekoissa liikkeissä ei oo mikään mukava lähtökohta. Jotenkin kuitenkin sain itseni nostettua, ja mietin että meidän oikea tavoite on vaan se että koiralle jää hyvä fiilis muusta viis, ja kun tiesin että kyllä se osaa.

Kun mentiin yksilökehään oli aika varma olo. Liikejärkkä ohjekirjan mukaan, ja seuraamiskaaviot oli jo ehtinyt sisäistää. 

Seuraaminen hihnassa 9
Koodi keuli aika pahasti ja videolla huomaa että yritän ohjata sitä kädellä, eli mun vasen käsi on halvaantunut. Hihnaseuruu on aivan kamala asia :D

Sitten seuruusta ilman hihnaa 10
Koodi oli aivan super. Yksi vähän vino pa, mutta mä kokoajan tunsin että siinä se on. Ei tarvnnut katsoa sitä ollenkaan. Tuntui tosi hyvälle.

Liikkeestä maahanmeno 10
Valmistelin Koodin palkkauksen aikana yhdellä maahanmenolla ja annoin aika tiukan käskyn. Meni hienosti, mutta sijaistoimintaa kun palasin. Eli paluuta sivulle pitää harjoitella.

Luoksetulo 10
Jäi hyvin istumaan, siirsi tassua kun pääsin puoleenväliin. Tuli hyvin sivulle kuitenkin. 

Liikkeestä seisominen 10
Teki tosi hyvä pysähdyksen, parempi kuin tavallisesti itse asiassa. Vähän taas katse kääntyi pois kun palasin.

Hyppy 9,5
Menin tiukalla mennään käskyllä estettä kohti. Koodi hyppäsi hyvin, ja teki seisomisenkin hyvin, mutta siirteli etutassuja vähän kun lähestyin.

Kokonaisvaikutus 10
Tästähän mä itse aina paasaan, että haluan tästä 10 tai 9, koska minusta on tärkeää että kokonaisvaikutelma on hyvä. Laisi sanoi että teimme tosi hyvää työtä, ja huomasi että Koodi haluaa työskennellä. Sanoi että vaikka Koodi makaa nytkin (oli käy siihen -käskyllä) niin näkee että se odottaa tekemistä.

Lopulliset pisteet siis 181 p.

Yksilöliikkeissä Koodin kanssa oli kivaa. Tuntui että meillä oli hyvä flow, ja palkkaamattomuus ei näkynyt eikä tuntunut. Ei tullut yhtään ääntä!! mikä on mahtavaa. Koodi vaikutti siltä että tietää kyllä mitä tehdä. Se oli tosi kuulainen eikä ennakoinut käskyjä. Tottakai viilaamistakin löytyy: paikkamakuu, tassujen siirtely luoksetulossa sekä jäävien paluut. Nyt kuitenkin sanotaan heihei alolle ja mennään sitten seuraavaksi avo-luokkaan varmaan huhtikuun paikkeilla. Vielä pitää noudon loppua, ja kaukoja rakentaa paremmiksi. Ja tottakai ylempien luokkien liikkeitä pitää alkaa ottamaan enemmän mukaan repertuaariin.

Tässä vielä linkki koevideoon:

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hurjan paljon onnea hienosta kisauran aloituksesta! Koodi <3

    VastaaPoista
  2. Oli mahtavan näköistä työskentelyä ja opettavaista nähdä teidän suoritus! :) Onnea vielä!

    VastaaPoista

Subscribe