HSKH tokoleiri 2014

12:12
Toissa viikonloppu vietettiin HSKH:n tokoleirillä Koodin kanssa. Osallistuminen tänä vuonna oli epävarmaa, sillä mä ilmoittauduin niin myöhään että meinasi jäädä paikka saamatta. Onneksi sitten meille vapautui paikka :) Lähdimme Mirjamin ja Kengun kanssa reissuun perjantaina töiden jälkeen sillä perjantaina jo leiri aloitettiin Oilin luennolla.

Kouluttajina kisaaville oli siis Oili ja Katja. Katja oli minulle uusi kouluttajatuttavuus, mutta saatiin molemmilta erittäin hyviä vinkkejä meidän tekemiseen. Joskus on todella hankala miettiä näitä aiheita kouluttajille kun kaikki liikkeet on vielä niin levällää. Oli pari asiaa mitä tottakai halusin käydä läpi, metsku ja tunnari ja ohjattu. Mutta tiesin että pitäisi olla vähän enemmän taskussa aiheita käydä läpi. Seuraaminen olisi myös ollut hyvä aiha, mutta kun se on ns. tauolla. Koska Koodilla on mielestäni hyvä seuraaminen, niin en halua että se alkaa edistämään tms tämän väliaikaisen masuni takia, joten ollaan jätetty seuraaminen aika kokonaan pois. Tehdään toki sivuaskelia ja peruutusta sekä ihan vain lyhyitä pätkiä muistuttamaan että sellainen liike on olemassa, mutta aika vähän sitä olen ottanut.

Oilin luento oli taas mielenkiintoinen, ja enemmänkin tällä kertaa sellaista muistuttamista itsellen. Sillä olen jo pari kertaa kuullut Oilin luennon, mutta aina tulee kuitenkin sellaisia ahaa-elämyksiä :D

Lauantaina meillä oli ensin treenit Katjan kanssa.
Otin ohjattua ja metallia sekä ruudun seuraamista.

Ohjatussa oli selkeä kysymys. Eli miten opettaa koiralle että keskimmäiseen kapulaan ei saa mennä? Ohje olikin todella selkeä, ja ensin oikealle Koodi teki hyvin ja oikein. Mutta kun kerran se vilkaisi keskikapulaa kun olin lähettämässä sitä vasemmalle niin sitten se valitsi väärin. Onneksi saatiin se korjattua, ja kyllä se sitten toisella kertaa meni jo vasemmalle kapulalle, kunhan ensin kävi sitä näyttämässä. Mutta tätä ohjetta seuraillen nyt vahvistetaan että mikä kapula oikeasti pitää hakea.

Saatiin myös hyvä ohje tähän jatkoa varten, eli kun tämä alkaa olemaan hyvä treeni, niin miten jatketaan.


Metallissa taas kerroin meidän haastetreenistä missä savu nousi korvista, ja kerroin että olin sitten teipannut kapulan, ja nyt siinä on enää se yksi kierros teippiä. Nyt pitää Koodi auttaa tässä noudossa kun haasteena on pa-tulo. Eli jos tehdään vaudilla niin sanon "sidan" että se osaa hakeutua oikeaan paikkaan. Pitää myös tehdä lähitreenejä missä se tulee ripeästi sivulle. Mietin että ottaisiko sen jakkaran apuun myös, eli pyörimistä jakkaralla metalli suussa? Koska silllä laillahan sille se perusasento on opetettu. Täytynee käydä varastolla.

Vielä ruudun seuraamiseen tuloja. Koodi haluaa vähän siinä vauhdissa tulla mun eteen, eikä siis heti hakeudu sivulle joten tehtiin sille vähän källejä että pitää olla skarpimpi. Yksi oli sellainen että kun sen huutaa seuraamaan niin kun kuulee että se on ihan takana tekee äkkipysähdyksen. Ekan se mokasi, tokalla se yritti tosi hyvin ja tuli hyvin perusasentoon istumaan. Sitten tehtiin myös sellaisia missä lähdin juoksemaan kun se oli ihan vieressä, eli taas vaadittiin siltä skarppaamista. Nami-imutuksia pitää myös tehdä.

Oli tosi hyvä treenit Katjan kanssa ja saatiin monta hyvää ohjetta eri pikku juttuihin.

Oilin kanssa katsottiin tunnaria. Kerroin miten ensin se treeni missä se oli hihnassa oli sujunut ihan ok, mutta se ei kuitenkaan mielestäni tehnyt niin hyvää työtä kun olisin halunnut. Pohdintojen jälkeen tein tunnarista sellaisen version että ensin on 2 kapulaa, oma ja hajustamaton, ja sitten niitä aina lisätään yksitellen enemmän. Toistoja tehdään joku 4-5 per treeni, eli aina tulisi vähintään se 5-6 hajustamatonta treenissä. Tässä on onnistumis% ollut 100 ja Koodi on työskennellyt hyvin kapuloilla.  Näytin sitten Oilille että miten ollaan nyt tehty, ja hänen mielestään tämä näytti hyvälle. Saatiin myös tähän pari variaatiota miten voidaan tehdä tunnaria niin, että Koodi ei paineistu. Eli ilmeisesti olen ihan hyvää pohdintaa Koodin kanssa tehnyt asian suhteen.

Sunnuntaina oli Katjan koulutus jossa tehtiin kaukoja.
Koodilla on vähän eri tekniikka kun suurimmalla osalla, koska se tekee vaihdot hypyillä. Eli ohjeet mitä muut sai siitä että kun koira nousee ylös niin vähän hipaistaan etutassuja, ei ihan sovellu meidän tekniikalle. Saatiin hyvä ohjeet kaukojen eteenpäin viemiseen, ja niitä ollaankin treenattu ahkerasti. Tarvitaan miljoona toistoa vielä ennen kuin ne on hyvät.Leiri oli kokonaisuudessaan ihan mahtava!! Kiitos siis Katjalle ja Oilille sekä leiritoimikunnalle. Myös kämppiksille Mirjamille ja Kengulle kiitokset. Helppoa yhdessäeloa näiden kahden pusuhirviön kanssa. (Tai en siis tiedä Mirjamista kun se päästi Koodin sänkyynsä ja Koodille tuli uusi lempinimi: Mato Matonen, kun eihän se pysy paikoillaa, heheee)

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe