Kouluttajien vapaaharkka

18:08

Eilen käytiin Monnin ja Koodin kanssa treenaa kouluttajien vapaaharkkavuorolla. Olin suunnitellut ihan kivat jutut koirille. Aloitin Koodilla sillä se oli aika fiiliksissä.

Koska oli uusia koiria ympärillä aloitin ihan katsekontaktilla perusasennossa. Koodi tulee nykyään tosi iloisesti ja halukkaasti perusasentoon. Kontaktikin oli ihan ok. Tämän jälkeen tehtiin seuraamisen oikealle käännöksiä. Namitin, sillä täkeintä oli saada Ko ymmärtämään että ei vaihda puolta. Vaikka seuraaminen oli muuten mielestäni karseeta, niin kaikki käännökset onnistui. Tötsän kierto ei onnistunut, enkä jaksanut sitä lähteä vääntämään, joten jätettiin se kokeilu siihen. Sitten otettiin jäävien seisominen takaperinkävelyllä niin että sanoin seis-käskyn ja heitin namin Koodin taakse. Tehtiin myös pari kertaa lelulla, mikä toimi myös hyvin. Jatkettiin istumisella, joka oli ihan ok, mutta ei ihan niin hyvä kuin luulin sen meillä olevan. Vielä lopuksi pari lähetystä ruutuun, mikä olikin Koodin mielestä hauskaa. Jo kun lähdettiin ruutua kohti, Koodi kävi ruudussa käymässä. Palkkasin siitä että se tarjoaa ruutua. Vielä ei olla ihan valmiita ottamaan ruutua perusasennosta, mutta ei se kaukana ole :) Pitää muuten ottaa esille "Från valp till stjärna" muistiinpanot, ja muistuttaa itseään että mitä on nyt jäänyt treenamatta.

Monni pääsi vielä loppuun tekemään omaa osuuttaan. Saatiin lainaksi Mirjamilta Ruun sorvattu noutokapula, ja tehtiin sillä hyppynoutoa. Ekalla kerralla noutokapula kaarsi pahasti vasemalle, ja Monni ei hypännyt. Pitää siis treenata tosi törkeitä sivuttaisia heittoja, ettei se vaan ala jättämään estettä väliin. Meillä pisin aika meni Monnin kanssa tähän hyppynoutoon, koska tehtiin erikseen myös ihan vieraan kapulan nostoja. Tein myös Monnin kanssa ruutuunlähetykisä. Ensimmäisellä käskyllä Monni teki loikan eteenpäin ja jäi nuuhkimaan. Se ei alkuun ollut yhtään mukana. Kun se vihdoin pääsi ruudulla ja palkkasin, niin sen jälkeen ruutu oli taas ihan ok. Lopuksi vielä tunnari. Nyt tehtiin suoraan tunnaria ympyräkuviolla, ilman että ensin haettiin omaa yksinään. Monni toi oikean!! Eli tämä liike vaan vahvistuu. Pikkuhiljaa alan ottamaan etäisyyttä. Eniten huolestuttaa juuri se että kun otan etäisyyttä Monni  nostattaa itseään menomatkalla, eikä pysty keskittymään. Pitää tehdä tämä liike varmaankin treenien lopuksi.

Kysyin myös Mirjamilta rehellistä mielipidettä Koodin koosta. Niin kuin olen kertonut Ko on mielestäni vähän pullea, ja samaa mieltä oli Mirkku. Eli enemmän liikuntaa, ja nyt tarkempaan syyniin namit/ruoka. Muutenkin on ollut mielessä vaihtaa Koodi nappuloista neuhun. Nyt on alkuvoima junior + Plus raakaruokaa ostettu, eli saas nähdä mitä Koodi tykkää.

Treenien jälkeen Mo & Ko pääsi lenkkeilemään Alman, Zackin, Ruun ja Merlinin kanssa. Oli oikein mukava lenkki hienossa säässä. Kotona koirat olikin vähän väsyneitä.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe