Monni: Vuoden TOKO Border 2012

19:41

JEA! Tänään tuli Vuoden Borderterrieri 2012 -kilpailun tulokset jossa Monni otti itselleen Vuoden TOKO Border 2012 -tittelin. Saiskohan se viralliseen nimeen liitteeksi? (vitsi vitsi). Vaikka vuosi 2012 oli kuin kasa kiviä, niin kivalta tuntuu.

Pisteenä i:n päälle, kun tämä postaus on vain Monnin kehumista, niin käytiin tänään kisaharkassa kokeilemassa osan voittajaluokan osista ja Monni oli aivan SUPER! Meidän ainoa tavoite oli hyvä asenne läpi suorituksen ja hyvä asenne seuraamisessa. Nämä kaksi asiaa me tehtiin todella hyvin.

Tehtiin liikejärjestys: seuraaminen, liikkeestä istuminen, luoksetulo, kaukot ja ruutu.
Seuraaminen: Monnilla oli tosi hyvä asenne läpi seuraamisen. Lähdössä pieni piip, mutta olemus oli energinen ja hyvä. Muut osuudet jees paitsi täyskäännös-seis jossa Mo vähän edisti. Teki kaikissa pysähdyksissä istumisen (superjee). Oli vähän väljä, kuten aina, mutta mä olen vähän luopunut tiiviimmästä seuraamisesta. Mielummin nyt hyvää asennetta kuin mitään muuta. Ohjaajalle edelleen huomioksi että vasen käsi liikkuu vähemmän kuin oikea. (Kun nyt lähdin asiaa miettimään niin teen sen saman ihan arjessa. Otan oikealla kädellä ns. vauhtia kävelyyn, mistä moinen?)

Liikkeestä isuminen: Ei valmisteluja, hyvä täpäkkä istuminen. Monnilla oli kyllä vasen etutassu ilmassa, kun käännyin sitä kohti, mutta muuten hyvä.

Luoksetulo: Kaksoiskäskyllä maahan. Vastasi hyvin mun tule -käskyyn, ja otti stopissa pari askelta käskysanan jälkeen, maahanmeno super. Vauhti säilyi joka osuudella. Kommentti saatiin siitä että pa:sta maahan saisi olla nopeampi. Se on vähän hitaampi kuin muut Monnin täpäkät liikkumiset, joten se erottuu kokonaisuudesta vähän liian hyvin. (Ja sitä ei muuten olla treenattu piitkään aikaan, niin että olisin nopeudesta palkannut).

Kaukot: No tässä mä itse mokasin. Sanna vielä alkuun kertoi mikä käsimerkki tarkoittaa mitä, mutta mä ihan jäädyin :D. Monni teki kyllä käskyjeni mukaan, ja oli tosi hyvä, mutta ohjaaja jäätyi.

Ruutu: Tehtiin ruutuun lähetys puolesta välistä. Perjantaina kouluttajien treenivuorolla Monnilla oli taas vaikeuksia löytää ruutu, niin halusin sille nyt helpon mutta kokeenomaisen. Ja kyllä se sinne meni :) Lopetettiin tähän ja palkkasin kehän ulkopuolella.

Mä olin niin tyytyväinen Monnin suoritukseen. Vaikka jätin noudot (syystäkin) pois niin nyt kaikki palaset oli kunnossa. Mä olin oikeasti itsekin ihan hämmästynyt sen suorituksesta. Tänään meillä vaan synkkasi aivan loistavasti. Mun lämmittelyt ja herättämiset toimi, Monni toimi liikkeissä ja niiden välissä, ja vaikka eilen se juoksi 3 agirataa Janakkalan kisoissa se silti jaksoi. Tästä tuli siis todella imelää mutta olkoot, Monni on vaan niin rakastettava <3

You Might Also Like

2 kommenttia

Subscribe