"Ankka" ja "Kong"

07:50

Tuollaisen 2 päivän treenitauon + lyhyiden remmilenkkien jälkeen meillä pieni kelpsukka alkaa näyttämään vähän ylienergiseltä. Jotta saataisiin nyt jotain tehtyä niin tein eilen sisällä naksutinjuttuja Koodille. Monni lähti agilityyn, niin se saa jatkaa tänään eteenpäin lähettämista.


Ensin tein Koodin kanssa sivuaskelia oikealle ja takapäänkäyttötreenejä. Sivuaskeleet oikealle oli nyt aika hyvät. Pari stiplua tuli, mutta se ymmärsi aika hyvin siirtyä sivuttain. Vasemmat sivuaskeleet taas oli ihan katastrofi, niitä pitää vielä treenata niin että Koodi on minua vastapäätä. 

Tän jälkeen tehtiin kieppejä, Koodi kuitenkin kuumui niin paljon että päätin lopettaa ennenkuin se syö mun käden tai jotain. Saa se hullu olla, mutta selkeästi kiepeillä se meni vähän yli. 

Tässä välissä oli lyhyt tauko kun halkaisin lisää nameja. Mietin että mitä seuraavaksi opetan? Rappusten kävelyä takaperin vaiko leluerottelua. Ajattelin leluerottelun olevan vähemmän "tuhoisaa" sunnuntaita ajatellen, joten leluerottelulla jatkettiin. 

Ensin otin Kongin ja naksuttelin kaikesta koskemisesta siihen. Otin Kongin välillä pois, ja sitten jatkettiin hetken päästä. Tämän jälkeen otin toisen lelun ja Kongin, annoin vihjesanan ja Koodi haki Kongin. Sitten laitoin vielä Kongin lelulaatikkoon, ja lähetys sinne. Ensin Koodi yritti vain käydä laatikolla kääntymässä, mutta kun siitä ei tullut palkkaa se haki Kongin. 

Kun Kong tehtävä oli näin pitkällä otin seuraavaksi kumiankan. Ajattelin että "kana" ja "kong" on alkuun liian samanlaisia sanoja, niin siitä sai tulla "ankka". Tein ihan samaalla lailla ankan kanssa. Eli ensin se yksinään, ja sitten kun se sujui aina oikein, niin yksi lelu lisää ja sitten monen lelun seasta. Tämäkin sujui hyvin, Koodi selkeästi tajusi tehtävän. 

Halusin tietenkin vielä kokeilla ymmärtääkö Koodi ankan ja kongin eron, niin laitoin ne ja 4 muuta lelua lattialle ja pyysin hakemaan kongia. Kongin se hakikin, hyvä. Sitten seuraavaksi sanoin ankka, mutta taas se haki kongin. Eli tätä se ei kyllä vielä ymmärtänyt. Jos kongin otti pois ja sanoi "ankka" niin silloin se kyllä toi oikean lelun, että jotenkin se tajusi tämän, muttei vielä niin että molemmat lelut joilla on nimi olisi samassa paikassa. 

Koodista on tullut aika hyvä tarjoaja naksuttimen kanssa. Se yritti kääntyillä ja nostaa jalkoja jne. Saadaan varmaan kivoja temppuja opetettua kunhan keksisi mitä kaikkea sille opettaisi. Varmaankin rappusten kävely takaperin on seuraava projekti. Sitten ne voikin Monnin kanssa yhdessä harjoitella ;)

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe