Nuorten koirien ringin leiri vol 2.

15:35

Sunnuntaina jatkettiin treenejä.

Alkuun aamusta oli pieni teoria sellaisista asioista jotka kouluttajat ovat kokeneet hyviksi nikseiksi treenaillessaan.

Ulkona satoi ja mentiin tekemään paikallaolot kaikki yhdessä. Ensin oli istuminen missä Koodi kerran valui maahan. Muuten istui ihan hyvin. Paikkamakuukin oli hieno sateesta huolimatta. Vähän huono alasmeno ja lopussa ei oikein tahtonut odotella liikkurin kiitos sanaa hiljaa. Tajusin itse asiassa että hiekalla Koodi on paljon huonompi maahanmenijä kuin sisällä tai hallissa. Siis ihan pieni juttu jota pitää treenata on maahanmenoja hiekalla. Se hiekka jotenkin jarruttaa sen etutassuja, se ei siis vie niitä tarpeeksi pitkälle, että se maahanmeno sivulla olisu sellainen täpäkkä.

Meillä on vielä 2 x 25 minuutin treenit kahden eri kouluttajan kanssa. Minulla ja Koodilla oli treenit Tesun ja Tiltun kanssa.Tesun kanssa halusin tehdä sellaisen treenin, että mitä tehdään kun tullaan uudelle kentälle. Tehtiin alkuun tosi helppoja juttuja eli leikkiä ja i-s-m erotteluleikkiä. Välissä tehtiin vähän vaikeampia juttuja kuten esim. kaukoja ja sitten taas lopuksi helppoja juttuja. Koodi vastasi treeniin tosi hyvin.

Katsottiin myös ohjattua, että mitä seuraavaksi. Nyt kun en itse vienyt kapuloita ja oli uusi paikka niin Koodi ei selkeästi tiennyt oikein mikä on homman nimi, sillä lähti väärään suuntaan. Tesu ehdotti että teen sille vielä sellaisia treenejä, että kävelen sinne oikelle kapulalle, ja näytän sitä, jotta Koodille tulisi vahvempi kaari ja vähän helpompi treeni. Pitää myös tehdä häiriönostoja. Kun ruoholla vähän matkan päässä oli kapuloita niin Koodi halusi mennä sinne tutkimaan niitä. Se siis nosti ohjatun kapulan ja lähti sinne katsomaan, että mitäs sieltä löytyy. Vaikka kapulat siirrettiin pois, niin se kävi vielä siellä uudestaan katsomassa. Tehtiin vielä loppuun nostoja niin että kapulan takana oli kartioita. Ensin meni tosi hyvin, mutta kun laittoi kapulan kartioiden keskelle niin Koodi ei enää osannut löytää kapulaa, eli selkeästi treenattavaa tässäkin on. Hassua miten tuollainen pieni muutos (kapula kartoiden edessä -> keskellä) voi tehdä vaikeaksi homman.

Tiltun kanssa halusin ohjeita vireeseen. Kerroin meidän ääntelystä ja siitä että Koodi yleensä mokan tullessa ilmoittaa asiasta äänellä. Kerroin myös siitä että se odotettaessa ääntelehtii kun haluaa tulla tekemään. Tiltu halusi nähdä ensin miten palkkaan Koodin. Ilmeisesti mun palkkaaminen ei ole kovin rauhoittavaa, ja Koodi enemmänkin syö vain syödäkseen että saa tehdä. Eli se ei miellä namia niinkään palkaksi. Tehtiin sitten kontaktitreenejä uudella tavalla missä Koodille saatiin erilainen mielentila namipalkkaan. Vireenhallinta aloitettiin ihan odotustilanteesta ja mielen rauhoittamisesta. Koodi vastasi Tiltun ohjeistamaan treeniin tosi hyvin. Se alkoi jo odottaessa katselemaan muualle, ja tekemään vähän muita juttuja. Kun Koodi oli oikeassa moodissa, tai vire oli odotellessa laskenut sai se tulla treenaamaan. Tehtiin aina yksi liike, siitä palkka ja sen jälkeen taas odottelua. Tehtiin esim. noutoja niin että se joutui vielä seuraamaan kapula suussa. Eikä tullut yhtään ääntä (!!). Ihan mahtavaa että se noin hyvin pystyi tässä treenissä laskemaan virettään, ja olemaan hiljaa.

Tehtiin myös kaukojen treeniä. Heti kun Koodi ääntelehti sanoin tyst ja käänsin sille selkää. Laskin viiteen ja käännyin takaisin. Kävin palkkaamassa hiljaisuudesta ja jatkettiin. Kun ihmeen kaupalla Koodi osasi jatkaa hiljaa, vaikka tulikin vähän mokaakin.Tiltun treenit oli siis kokonaisuudessaan meille todella hyödylliset. Ihan mahtavia vinkkejä saatiin. Nyt pitää vain ohjeiden mukaan treenata.

Oli siis ihan super leiri kokonaisuudessaan. Tuli uusia ajatuksia, ja kiva oli vähän enemmän tutustua muuhun rinkiporukkaan. :)

Kuvat (C) Carita Kuparinen. Kiitos kuvaamisesta!

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe