Nuorten koirien ringin leiri vol.1

15:07

Pääsiäisenä edeltävänä viikonloppuna oltiin Koodin kanssa Nuorten koirien ringin leirillä Inkoon Västankvarnissa. Mutta ensin kuulumisia siltä viikolta.

Keskiviikkona oli tehistreenit. Vuorossa kokeenomainen. Halusin tehdä Koodin kanssa AVO:n läpi mutta palkkaamalla ääntelyongelman takia. Koodi oli todella hyvässä vireessä ja yhtään ääntelyä ei tullut. Oli tosi hyvä fiilis treenin jälkeen että pystyttiin sekalainen avo-liikejärkkä vetämään läpi. Palkkaa tuli yllätyksellisissä tilanteissa noin 2 liikkeen jälkeen aina. Olin todella tyytyväinen, ja se näytti todella hyvälle. Kivaa myös että paikkis alkaa menemään eteenpäin. Se kestää mun piilossaolon hyvin, vaikka aika valppaana onkin.

Torstaina treenattiin Ojangossa Ansun kanssa. Tehtiin 2 settiä molemmat. Minulla oli fokuksessa luoksetulon eri osat ja seuraaminen. Sain taas paljon mietittävää Koodin treeneistä. Onneksi nyt alkaa olemaan jo paremmin taas halussa koko koira ;)

Perjantaina pidin Koodille totaalisen vapaapäivän. Meillä kävi kaverit illalla kylässä syömässä, ja sitten pitikin pakata. Lauantaina aikainen herätys ja kohti Inkoota. Koodi oli oikein iloinen kun sai asustella Kengun kanssa samassa huoneessa. Ne kun vaan leikkii ja leikkii, eikä loppua näy. Kauhea määrä pusuja ja rakkautta ne ovat toisilleen antaneet.

Lauantai alkoi Oilin luennolla kisaamaan tähtäävistä treeneistä. Oli hyvä luento, ja tuli monta sellaista kohtaa että "joo, tuota pitäis treenata lisää" ja "tota enemmän". Sanotaan että toisto on hyvästä, ja niin se olikin. Me ainakin tarvitaan paljon enenmmän "pentutreeniä" uusissa paikoissa, sillä uudet paikat on itse asiassa aika haastavat Koodille. Luennosta lisää toisessa postauksessa.

Meillä oli 3 kouluttajaa (Tesu, Oili ja Kata). Jokaiselle oli 15-17 minuuttia ja niin että ne oli eri aikaan päivästä. Tämä tarkoitti Koodille 3 lämppää ja 3 jäähdyttelyä ja treenit päälle.
Ensimmäisenä meillä oli Tesu jonka kanssa katsottiin seuraamisen askeleita vasemmalle. Mä olen miettinyt että miten haluaisin että koira askeleet tekee, ja varsinkin se että mistä palkan pitäisi tulla? Parhaiten näytti toimivan että nami heitetään vasemmalle koira ohi, siitä kun tekee yhden pienekin askeleen vasemmalle niin palkka. Toimi aika hyvin. Katsottiin myös peruutusta, siinä Koodi laskee päätään. Tesu sanoi että näyttää siltä että Koodi keskittyy niin valtavasti kropan käyttöön että sen takia laskeutuu pää. Lisää treeniä vaan niin hyvä tulee, ja edelleen seinän vieressä jatketaan. Tesulta tuli myös todella hyvä huomio ääntelyyn, kun sitä tuli esiin peruutuksissa, että kannattaa opettaa Koodille oma sana hiljaisuuteen. Muutoi se ei ehkä osaa erotella milloin torun liikkeestä ja milloin ääntelystä. Totta! Niin yksinkertaista, että ei oo tajunnut. Illalla vielä Mirjamin kanssa mietittiin sellaisia arjen tapahtumia missä tätä sanaa voidaan alkaa sisäänajaa. Siihen taidetaan tarvita Teemu ja kaksi saukkoa. ;)

Oililla jatkettiin ääntelyn miettimistä. Kehääntuloissa Koodi oli näyttänyt ekalla kerralla tosi nihkeältä ja oli kyyläillyt ympäriinsä. Puhuttiin kanssa seuraamis-sanan vaihtamisesta toiseen sanaan jos K on oppinut seuraamis-sanaan väärän mielentilan. Puhuttiin myös siitä että kehääntulossa Koodin pitäisi tulla eri mielentilassa, kontakti minuun ja sellainen energinen iloinen kun se yleensä on. Tehtiin lisää kehääntuloja, ja seuraamiseen lähdöissä ei tullur ääntä kun jo itse tulo kehään oli aktiivisempi. Aloin siinä pohtimaan ääneen Oilin kanssa että se mennään sana voi olla väärä kehääntulo sana, kun sitä käytetään arjessa ohittamiseen, ja ohittaminen on Koodillen niiiin vaikeaa, kun olisi kivoja uusia kavereita tulossa kohti. Eli ehkä mä vaihdan sen samaan kuin Monnilla on ja pidän sen vain treeneissä. Koodi saisi tulla ns. vapaammin, ei paineen alla, mutta kuitenkin niin että fokus on minussa. Ei oo kiva jos se jo kehään tullessaan on sellainen kyyry.

Katan kanssa käytiin läpi kaukojen etäisyyttä, mutta se menikin enemmän taas ääntelyn miettimiseen. Koodi teki alussa yhden huonon vaihdon ja sitten skarppasi. Kiinnostavaa oli se että Katan mielestä eka vaihto oli hyvä, kun mun mielestä just ongelma on se että K tekee etäällä huonommalla tekniikalla kuin lähellä. Siitä tuli tässä vähän nihkeä kun oli niin vaikeeta. Eli ei ollut niin hyvä treeni, mutta oli se sillä lailla että kun tehtiin jollain 4 m. etäisyydella niin osaahan se, jos se jaksaa keskittyä.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe