Lennokas viikonloppu

21:00

Jo tässä ollaan jo sunnuntai-illassa, ja jännitetään kuka pääsee toiselle kierrokselle Niinistön kanssa. Haavisto vai Väyrynen? Koirat ovat jo klo 19 asti olleet unten mailla, niin rankka oli tämä päivä..

Perjantaina oli tokoa Vuokkoset Areenalla. Otettiin seuraamista, noutoa sekä liikkeestä seisomista.

Seuraamisen tavoitteena oli hyvä lähdöt, ja aktiivinen seuraaminen. Palkka ei tullutkaan multa, vaan kiposta. Carita liikkuroi, ja tiputti Monnille lihapullaa kippoon. Kun seuraaminen oli hyvää naksutin ja Monni pääsi kipolle. Ensin Monni ei tahtonut lähteä kipon luota, mutta sitten se tuli iloisesti seuraamaan, kun se tajusi että siitähän se palkka tulee. Nouto ei sujunut niinkään hyvin. Hetsauslähdöillä Monni lähti ihan hyvin noutamaan. Palkkasin kun Monni toi laukassa takaisin kapulaa. Liikkeestä seisomisessa tehtiin vain varmuustreenejä. Ensin ihan namisyötöllä kädestä. Sitten Caritan ehdotuksesta otettiin vielä niin että palkka lens taakse pysäytyksissä, ja kutsuin aina seuraamaan kun oli naminsa syönyt. Tämä toimi hyvin.

Lauantaina oli Hakkilan hallissa vapaavuoro. Monnille otettiin tunnaria, luoksetulon stoppeja ja liikkeestä seisomista. Tunnari meni kyllä ihan plörinäksi. Monni ei ollut oikeassa moodissa. Hajustamattomat kapulat oli kasassa ja oma siinä vieressä. Se ei kyllä yhtään käyttänyt nenää, ja jos "oma" oli liian lähellä kasaa, toi se väärän. Luoksetulon stopit tein niin että Monni kiersi kartiota. Monni on niin sisäistänyt tuon "merkin" että se tahtoi jäädä sinne merkin taakse seisomaan. Parin kiertotoison jälkeen se tuli ihan hyvin. Otin stoppeja vain harvakseltaan, se kun ennakoi aika pajasti. Otettiin vielä kokeenomainen, ja se meni tooosi hyvin. Napakat ja nopeat stopit. JES! Liikkeestä seisomisessa ei taaskaan moitittavaa. Pitkät ja lyhyet seuraamiset ja stopit tosi hyviä. Ainiin istuminen (2min) ja paikkamakuu (4 min) oli ihan mahtavia!!! Se kesäkuuri oli ihan 100% onnistunut. Monni istuu ja makaa aina vaan paikoillaan!!!

Tänään oli sitten riehupäivä. Lähdettiin vaaliuurnilta suoraan Sotungin pelloille laskemaan stigalla. Monnin ja Sandyn seurana oli siskon koira Töpis, Sämpän pentu (eli jo 6 wee vanha). Kolmikko juoksee siis ylös alas mäkeä niin monta kertaa kun itse jaksaa laskea. Jos sunnuntaina kävelee jossain päin Sotunkia on se meidän koirien haukunta joka kuuluu, ja se siis kuuluu kauas kylään :D Varmaan naapurit on iloisia kun on lunta ja sunnuntai. Kyllä siinä varmaan päälle 20 laskua oli, kun meitä oli tällä kertaa kolme laskijaa, ja kaikki menee vähän eri aikoja. Päätin vielä kävellä kotiin jäähdyttelyksi.

Viikon paras palkinto on kuitenkin tämä sunnuntai-ilta kun koirat makaa matolla telkkarin edessä, välillä maiskuttaen suullaan tyytyväisyyttään. :)

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe