Kivat treenit

11:38

Eilen oli tokotreenit Ojangossa. Olin ainoa "oppilas" joten saatiin Monnin kanssa yksityisopetusta. Kivaa :)

Teemana oli erilaiset temppu-radat, jossa tehdään tokoa mutta ei varsinaisina liikkeinä. Ensimmäinen rata oli ruutuun meno, siinä pysähdy ja sitten esteen yli jossa taas pysähdys, ja sitten luoksetulo stopilla. Tehtiin ensin kaikki osat erikseen, ja sitten yhdistettiin ne kokonaiseksi radaksi. Monni oli ensin aika jähmeä, ei saanut ideasta kiinni, ei myöskään halunnut irtoa estelle (mikä agikoira sellainen on ;)).

Tehtiin myös sellainen jossa oli hyppynouto ja siirtyminen ruutuun. Ensin otettiin hyppynouto, ja Monni oli todella skarppi, hienosti katse kapulassa. Kuitenkin tarkoitus oli pysäyttää se takaisintulomatkalla, mutta käskyistä huolimatta se vaan jatkoi matkaa. Lopuksi tehtiin sellainen että menin viemään se esteen taakse kapula suussa, ja sitten siitä kapulan kanssa ohjaus ruutuun. Se toimi hyvin.

Toinen oli hyppy - josta suoraan ruutuun ja ruudussa kaukot. Tämä sujui jo paljon paremmin, ja Monni teki hyvää työtä. Kaukot oli superit!

Sitten tehtiin seuraaminen ja jäävät. Seuraaminen ihan ok, vielä ei olla harjoiteltu Mirjamin suosittelemaa "lahnaseuruuta". Jäävä tuli siihen mukaan niin että Carita liikkuroi istumisen, ja kun minä kävelen eteenpäin Monnia lääpitään (niin kuin jenkkikokeissa). Monni oli tosi taitava, vaikka oli näinkin outo tilanne. Istui nätisti koko ajan, hyvä M!

Sitten tehtiin vielä ruutua kahteen suuntaan merkiltä. Carita kävi aina näyttämässä Monnille ruutua ennen lähetystä. Itse siirryin aina myös lähemmäs ruutua Monnin tueksi. Vasenta ruutua oltiin jo tehty niin paljon että sinne Monni osasi tosi hyvin. Mutta ensimmäinen lähetys oikealle oli ihan tosi hidas. Monni ei halunnut/uskaltanut lähteä. "Ruutuhan oli tuossa toisessa suunnassa". Otettiin vielä toinen ja siitä hyvä palkka.

Hyvä treenit jätettiin siihen. Kylläpä pienen koiran aivot raksutti :D

Kotiläksyksi saatiin pysähtymisten harjoittelu, eli jos Monni ei esim. löydä ruutua, ja lähtee palaamaan luokseni niin se pysähtyisi. Nyt se löntystelee takaisin, vaikka mitä käskysanaa käyttäisin. Eli topakka käsky ja tosi hyvät kehut + palkka.

Minusta oikeasti tuntuu että vaikka tässä treenissä mentiin vielä vanhalla nami ja sitten vasta sosiaalinen palkka meininkillä, niin se näiden palkkojen paikanvaihto on ollut todella hyväksi meille. Eli ensin sosiaalinen palkka ja sitten nami. Nyt vain tuppaantu tohkeissa unohtumaan.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe