Treenionni jatkuu

16:19

Tällä viikolla on ollut monet treenit.

Maanataina oli Tehis treenit jossa Kirsi Söderberg kävi meillä kouluttamassa. Kirsissa tykkään siitä että hän selittää asioita kuin maallikolle, ja käyttää aina hyviä esimerkkejä kun kertoo asioista. Monnin kanssa otettiin ruutua ja zetaa. Näytin meidän normaalin pallomeno-ruudun. Ja Monni siirtyikin sinne hyvin. Kerroin että Monni on juuri sellainen että jos näyttää ruudun, se menee sinne tosi hyvin, mutta jos ruudun siirtää, se menee ihan samaan paikkaan kun edellisellä kerralla. Kirsi kertoi että Monni on varmaan sellainen koira jolla on "omat targetit" ruudussa esim. joku apilanlehti. Se merkkaa sen, ja tietää että aina tullaa samaan paikkaan, ja se tulee aina tämän saman lehden viereen seisomaan. Kirsi ehdotti että ei oteta toistoja samasta suunnasta koskaan, vaan aina eri suunnista, ja ehdotti myös kosketustargetia. Sen voi peittää vaikka hiekkaan jos se on kovin räikeä. Monnilla pitää olla se siellä 9 kertaa 10, ja aina tulee palkka. Palkka tulee samalla lailla vaikka targeti ei kymmenennellä kerralla siellä olisikaan.
Sitten voi myös tehdä niin että siirtää ruutua niin että yksi reuna jää samalla paikalle, mutta toinen ruudun reuna siiretäänkin toiselle puolella, eli ruudun siirtää 3 m. oikealle vaikka, ja sitten siellä on targetti. Eli paljon sitä taregttia, ja vähän ilman. Ja sitten kun Monni tulee targetin päälle, sanoo aina sen seis. Tämä kuulosti mielestäni tosi järkevältä vaihtoehdolta.Zeta meni hyvin. Istuminen ei oikein onnistunut, mutta sitähän ei ollakaan paljon harjoiteltu. Tää on kanssa liike jota kannattaa toistaa niin että joskus tulee esim. uuden liikkeellelähdön jälkeen palkka, joskus toisen liikkeenlähdön jälkeen, joskus esittää horjahtavansa jne. Eli paljon erilaista toistoa, jotta se on varma.

Keskiviikkona oli viimenen kerta Riitan kurssia. Mielestäni kurssi on ollut hyvä, pitäisi vain muistaa miten kaikkea on treenattu. Otettiin ensin kehääntulo ja siitä kaksi liikettä (kaukot ja nouto). Kun päästiin kehään ja laitoin Monnin maahan, se meni heti lonkka-asentoon. Kokemuksesta teidän että siitä ei hirveän nätisti mitenkään seisomaan nouse, joten "nollasin likkeen" laitoin sfinksi-asennossa maahan. Siirrot oli ihan todella hyvät, ja että se on tarkka <3 Ja nouto oli UPEA!! Monni laukkasi, nosti hyvin ja LAUKKASI takaisin!!! Olin niin ylpeä Monnista. Tämä sosiaalinen palkkaaminenkin on tehnyt Monnista paljon "kestävämmän". Ja Heikin ohjeet/palkan vaihto on tehnyt hyvää noudolle! Ihan superjätkä!!! Hyppynouto oli ihan fail. Monnilla kävi nenä maassa, eikä kapulaa tahtonut palautua. Oli siellä niiiin hyvät tuoksut että muillakin oli haasteita. Riitta sanoikin että tästä kannatta nyt huomauttaa Monnia, ja heti kun kontakti palautuu, niin sitten taas kehuu että "hienosti kuuntelit". Meillä oli myös ruutunauha/kehänauhan erottelutreenit. Ruutu oli laitettu noin metrin päähän kehänauhasta ja monella oli tässä vaikeuksia. Päätin ihan suoraan ottaa targetilla, ja Monnilta sujui hyvin. Tuli jopa agilityhaukkua lähdössä. Nyt en sellaiseen puutu kuin ruutu on vielä kesken, mutta Monni oli hyvä ja keskittyi. Korjaukset sivuiltakin oli onnistuneet. Hyvä fiilis jäi treeneistä, ja paljon harjoitteitakin mitä kannattaa tehdä.Kotona ollaankin nyt pienesti treenattu peruutuksia, vasemmalle käännöksia, sosiaalista palkkautumista ja tunnarin pitoa. Monni tuntuu taas olevan elementissään, ja nyt tuntuu treenaaminen taas tosi kivalta :) Sandyn taas on saanut treenata hömppää, sille on todella vaikeata nousta rappusian takaperin. Treeni on kuitenkin erinomainen takapään käyttöön.

Jos tykkää naksuttimen käytöstä tokossa suosittelen lukemaan Morgan Spectorin "Clicker training for Obedience". Kirja on aika teoreettinen, mutta kyllä on jo 30 sivun jälkeen tullut hyviä "ahaa-elämyksiä".

Kuvat Sandy 2012 ja Sandy&Monni 2007

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe