Haju- ja kuivoerottelu vol. 2

09:33

Eilen oli Sandyn kanssa haju- ja kuivoerottelukurssilla. Nyt aloitettiin ensin värierottelu syystä, että ensin opitaan värierottelulla tekniikka, ja sitten siirrytään hajuihin. Olemme opiskelleet ahkerasti "käy siihen" -alustaa. Ja Sandy olikin esimerkillinen, ja pysyi hyvin alustalla. Erottelussa koiran pitää olla aika rauhallisessa mielentilassa, mikä Sandylle on vaikeaa. Sandy sai maata pitkiä aikoja alustalla rauhoittuaakseen. Saimme hyvän vinkin että ensin tehdään käsikosketuksella aina testi missä mielentilassa Sandy on, ja sitten vasta siirrytään erotteluun. Osaan omasta mielestäni lukea Sandya aika hyvin ja kerran epäilin että onko se jo tarpeeksi rauhoittunut, eikä ollut. Eli ihan hyvin taidan Sandyä lukea. Erottelussa Sandy oli todella hyvä, tehtiin aina 5 toiston settejä. Sen jälkeen Sandy alkaa kiihtymään. Se ei alkuun yhtään halunnut mennä takaisin alustalle odottamaan, vaan halusi jatkaa tekemistä. Minusta se kuitenkin oppi aika nopeasti että hiljaisella, rauhallisella olemuksella pääsee suorittamaan. Meille tuottikin paljon enemmän vaikeuksia rauhallinen odottaminen kuin itse tehtävä ;) (yllätys, yllätys).

Kotiläksyksi tuli nätti kosketus vihreään alustaan. (Sandy siis haluaa käyttää tässä tassujaan). Joudumme varmaan tekemään treenejä useammin kuin kerran päivässä.

Koodi oli eilen ihan rasavilli kun tultiin kotiin. Energiaa löytyi kuin patterista. Haluan opettaa sille etutassujen pitämistä alustalla samalla kun takapää pyörittää koiraa ympäri alustan. Tätähän ollaan käytetty myös sivulletulon opettamisessa, mutta se kohta on niiiin vaikea kun mä jään Koodin taakse, ettei se pysty katsomaan mua. :) Muutenhan K teki erinomaista työtä.

Monni saa opetella samaa. Se on vielä piirun verran nopeampi, eli klikkerille pitää olla tarkempi. itse asiassa haluan opettaa Monnille takatassujen pitämistä alustalla, niin että etutassut tekisi työn, mutta aloitetaan nyt tällä helpommalla.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe