Ihanaa treenailua

17:48

Voit että kun on ollut kivat päivät. Koodi kanssa ollaan ahkerasti treenattu. Vaikka meillä asustaakin tällä hetkellää pieni pa*** teini-ikäinen hirmiö, niin yllättäen treeneissä se on ollut todell hyvä.

Ollaan harjoiteltu seuraamista, missä paikka on vähän hakusessa. Noudossa on hyvä vauhti ja kiva palautus lelulle. Jopa metallia olen saanut Koodin nostamaan, vaikka se on superällö. Jäävät on itse asiassa aika kivalla mallilla, kuin myös kaukot. Leikkiminen on alkanut sujumaan tosi hyvin, siis yhteisleikkiminen. Eli Koodi palauttelee minulle leluja, eikä omi niitä. Muutenkin treenit on ollut aika rentoja. Täytyy myöntää että viime aikoina suunnitelmat on enemmän ollut päässä kuin paperilla. Mutta aina on ollut tietyt pääliikkeet mitä ollaan tehty, ja sitten jotain hömppää.

Nyt kuitenkin "vapaalla" Koodista alkaa näkymään sitä murkkuikää. Ääniin täytyy kommentoida, vastaantulijat on samalla ihania ja pelottavia. Höösä päälle sinne tänne ja pitäähän sitä vähän Monnin kanssa hampaita kolistella. Niin, ja purra takakinkuista. K on onneksi (vielä) pysynyt kuulolla, eli sikäli homma on vielä hanskassa.

Eilen oli erilainen treeni kun käytiin Lohjalla Juha Korrin Leikkipäivällä. Päivä alkoi luennolla, ja sitten oli vielä konkreettinen leikki. Vaikka leikkihetki olikin lyhyt, niin tuli ihan hyvää ohjetta, ja hyvää tekemistä. Luentokin oli kiinnostava, ja pitää itsekin miettiä koulutuskiemuroita vähän uudestaan. Varsinkin seuraamisessa. Juhan mukaan on hyvä pysyä yhdessä palkassa, että koira tietää tuleeko nami vai lelu. Nythän ole vuoroin treenannut lelulla ja vuoroin namilla, minkä takia seuraaminen onkin varmasti kärsinyt. It's all about finding the right feeling! Eli löytää seuraamiseen tunnetta. Se on ollut Koodilla hakusessa, syystä. Silloin tällöin haluan tarkkuutta namilla, ja silloin tällöin korkeaa virettä lelulla. Älykkämpikin koira siinä jää miettimään, että mitä tässä nyt haetaan.

Hyvät vinkit tuli myös siihen että miten testata koiraa onko se enemmän "lelukoira" vai "namikoira". Pitää ehdottomasti tehdä tämä testi pian. Päivästä jäi erinomainen fiilis, vielä kun siirryn itse toteutukseen.


You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe