Osteopaatilla

07:36

Eilen kävimme Monnin ja Koodin kanssa osteopaatilla. Koska Monni tosiaan oli viime viikolla vähän apaattinen niin tämä hoiti tuli hyvän sään aikaan. Monni sai olla ensimmäisenä.

Monnilla oli oikea lapa ja selkälihakset jumissa. Ihan selkeästi sitä sattui koska sen hengitys muuttui sellaiseksi kivuliaaksi. Kerroin myös Johannalle siitä, että Monni on ollut onnettomuudessa pari vuotta sitten ja sen jälkeen refleksit on vähän huonontunut. Se kuitenkin jaksoi ihan hyvin maata Johannan hoidossa. Eilen illalla ja tänään aamulla se oli kyllä aika kipeän oloinen, ja nyt loppuviikon sille on luvassa lepoa ja hihnalenkkiä. Harmi sinänsä sillä meillä olisi alkanut perjantaina kurssi kokeenomaisella treenillä, ja nyt me missataan se :( Monnilla on uusi aika kolmen viikon päästä. Otin minulle ja Monnille ajat voidaan sitten parannella jumeja yhdessä.

Koodi ei ollut yhtä maltillinen kuin Monni. Sen mielestä paikalla makaaminen ei ole niin kivaa, että siinä viihtyisi liian pitkään. Koodilla oli takana pieni jumi, mutta muuten oli kunnossa. Johanna huomasi Koodin kävellessä että se pistää painoa tassun sisäpuolelle. Toisin sanoen tassut kääntyvät vähän sisäänpäin Koodin kävellessä, aivan samaa mitä olen itsekin huomannut. Tätä me enimmäkseen katsottiin läpi. Koodi on vielä aika kesken, ja on pentulöysä joten syy voi olla siinä, mutta vaihtoehtoisesti se voi myös olla rakenteellinen vika. Sen näkee sitten kun Koodi on vähän vanhempi. Koodin vasemman takajalan refleksi on huonompi kuin oikean jalan, mikä minua vähän hermostuttaa. Seistessään Koodin takatassut oli taas ihan normaalit, mutta se pitää enemmän painoa vasemmalla takajalallaan. Johanna ehdotti että tehdään paljon takapään harjoittelua ja vapaana liikkumista. Eli tasapainotyynyilyä ja sitten ajattelin myös tehdä niitä todella hitaita kävelyjä, mitä Monninkin kanssa ollaan harrastettu. Koska tottahan se on, että Koodi kävelee hyvin harvoin, se enemmän ravaa ja laukkaa. Eli voi olla, että se ei mieti takapäätään. Seuraava tarkastus Koodilla on parin kuukauden päästä, jos ei tilanne radikaalisti muutu. Nyt siis on vaan seurattava tilannetta. En aio mitään treenejä vähennellä, mutta lisätä takapäänhallinnan  treenejä.

Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun käytiin Johannalla, ja pidin kovasti. Eli jatkoa seuraa. Tässä linkki jos itsekin haluat tutustua.

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe