Edistystä ilmassa

08:27

Koska sunnuntai oli sen verran raskas koko köörille, tehtiin vain K:n kanssa maanataina lyhyet kapulanpito treenit. Tai voiko niitä pidoksi sanoa, kun se ei kapulaa ymmärrä nostaa? Vauhtinoutuja se tekee todella hienosti, mutta jos sen kapulan laittaa sen eteen niin sen silmissä heijastuu kysymysmerkki.

Monni pääsi demokoiraksi maanantaina, ja pätevä olikin. Tehtiin seuraamisen sivuaskelia ja tauoilla pakittamista ja kaukoja. Monni sai myös temppuilla tasapainotyynyllä. Sitten opetin myös miten koira luopuu namista, mikä on tietenkin aika vaikeata. Monni oli jopa niin kiva, että se toimi kun seurattiin namikipon ohi, vaikka vähän pelkäsin että maybe joudun sitä komentamaan.

Tiistaina olikin sitten ilta taas täynnä menoa. T makasi illan kotona migreenissä, ja minä menin töiden jälkeen ratsastamaan. Kotiin päästessäni sisällä odotteli 3 energistä koiraa. Eli kamppeet taas päälle ja ulos kävelylle. Tämän jälkeen oli vielä Team B:n treenit Vuokkosilla.

Koodin treenit

Kierrä: 
Koodin kanssa kierrettiin ensin agility siipeä. Vähän oli keskittyminen hukassa, mutta nyt on saanut aika hyvää vauhtia kuitenkin siihen kiertämiseen. Tässä liikkeessä Koodi palkkautuu hyvin lelulla.

Alusta:
Koodi tajuaa jo tämän homman, vaikka en ole vielä laittanut siihen käskyä. Nyt ajattelin ruveta lisäämään etäisyyttä alustaan että saadan K siirtymään poispäin minusta.

Ruutu: Päätin ottaa leluruutua, kun ei olla sitä vähän aikaan tehty. Koodi oli tosi pätevä ja juoksi aina lelulle. Kolmannella kerralla se oli todella wau. Kyselin missä ruu, ja se kohdisti heti katseensa ruutuun. Parilla muulla kerralla piti ensin katsoa mitä muut kentällä tekee. Aika hauskaa että se pystyy keskittyy näinkin hyvin vaikka kentällä on häiriötä. (Mutta Villin luoksetulotreenit alussa oli liian vaikeat, joten suosiolla en lähtenyt tekemään siitä ongelmaa ;))

Vauhtinouto: Kapulan tuontikin sujuu, ilmaiseksi tuli se että se ensin juoksee kapulan taakse, ja sitten vasta nostaa sen suuhun. Ekalla kerralla ote oli huono, ja kesken matkan K tiputti kapulan. Ja vaikka vauhti olikin kova takaisin luokseni, se kääntyi ja haki kapulan ilman että jouduin antamaan mitään käskyjä. Olin myös aika passiivinen kunnes se oli suht lähellä. Kapulasta on tullut tosi kiva, että saa nahdä miten kauan lelut vielä vie voiton. 

Lopuksi tehtiin vielä maahanmenoja: Yritin vaihtaa asentoa koko ajan, jotta se ei jäis kiinni tiettyyn asentoon. Ei ollut ihan se paras treeni. Koodin aktiivisuus tässä liikkeessä oli vähän kadoksissa, mutta tehtiin hieno 5 sek. paikkamakuu. Ja nyt olen tyytyväinen sfinkis asentoon. Koodia pystyy vähän tökkimään jos se lonkalle yrittää, tai sitten odottaa että vaihtaa takaisin sfinksiin jos se siirtyy lonkalle. Se tajuaa aika nopeasti mistä sitä palkitaan.

Alkaa myös odottaminen olla rauhallisempaa Ei tarvinnut kokoajan kuunnella huutoa. Koodi tajusi aika pian että kannattaa vaan maata ja rauhoittua, siitä saa palkkaa. Eli Summa summarun, pätevä koira :)

Monnin treenit

Monnin kanssa tehtiin pelkkää vaikeata; ruutua ja tunnaria. Ruutua tehtiin alustalla, niin että lähetin sen eri etäisyyksiltä. Edelleen yli 10 m. matkat tuottaa haukkumista. Mutta muuten olin tyytyväinen Monnin ruututyöskentelyyn. Ei se vielä mitenkään priima ole, mutta sujuu jo paremmin. 

Tunnarissa tehtiin niin että laitettiin ympyrä ja oma siihen mukaan. Rauhoitin tovin Monnia, jotta se olisi matalemmassa vireessä, ja päästin hakemaan omaa. Monni teki hyvää nenätyöskentelyä, mutta se nosti pari kapulaa ihan hetkeksi, toi kuitenkin oman!! Jeee! Uskon että kun tähän liikkeeseen vaan saadaan sitä itseluottamusta, niin sitten alkaa toimimaan vielä paremmin. En siis usko että se väärien nostaminen jatkuu, kunhan se jaksaa työskennellä. Tunnarissa treenattavaa on vielä palautus, sekä pureskelemattomuus. ja se pureskelemattomuus otetaan syyniin tarkasti.

Olin erittäin tyytyväinen molempiin termiitteihin. Ylläribonuksena illan kruunasi Monnin oksentaminen autoon. Pelkäsin jo että meillä on koirien oksennustauti, mutta se olikin saanut luun joka ei ollut kunnolla sulanut, ja sitä se oksenteli. Seurailen tilannetta tietenkin. No ainakin takakontti tuoksuu nyt limelle. :)

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Kiva lukea Koodin treeneistä ja huomenna sen näkeekin sitten taas livenä. <3 Mekin oltiin eilen Ojangossa, mutta paleltiin ulkona.

  t. Ansu ja Ylva-sisko ja Kepa-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Näinkin teidät eilen, mutta en uskaltautunut häiritsemään treenejä :) Joo, täälläkin odotellaan jo huomista. Pääsee sisarukset temmeltämään.

   Poista

Subscribe