Mikä fiilis!! :)

20:24

Täällä kotona on hyvin hiljaista. Vain pesukoneen ääni kuuluu. Sekä pentu että eläkeläinen nukkuu, ja keskimmäinen on agilitykentällä T:n kanssa. Meidän pikku prinssi ja täti S saivat tänään kivat treenit kävelyn yhteydessä. S:llä on ollut jo pari päivää "ahdistus" kun on saanut vähemmän liikuntaa. Onneksi asia korvaantui tänään.

Eilen oli aika rokottaa Koodilainen. Eipä poika ollut asiasta moksiskaan. Käytiin Käpälämäessä Jutan luona. Yleistarkastuksessa kaikki näytti hyvälle, joten toivotaan että K pysyy terveenä.

Rokotusten jälkeen lähdettin Paloheinään jossa oli  sovittu pentutreenit a'la Ansu ja Ylva. Ensin treenattiin aikuiset samaan aikaan. Monni oli ihan ok tuulella, mutta ne noudon palautukset ei ole kyllä vieläkään niin hyvät kun haluaisin. Monni haki kuitenkin hyvin kontaktia perusasennoissa. Täyskäännös-seis ei ole vielä sekään ihan priima, mutta parempi.  Kun aikuiset oli treenannut oli pentujen vuoro. Autoin A&Y:tä niiden treeneissä. Y on niin pätevä likka ja oli kiva katsoa Ansun ja Ylvan treenejä, näytti hyvälle! Sitten oli Koodin vuoro. Tehtiin luoksetuloja, seuraamista ja noutoa. Sain tosi hyviä kommetteja Ansulta liikkeisiin, kiitos niistä :)!!
Eli muistettava on luoksetulossa että menen jo "koemoodiin", seuraamisessa muistan palkata ihan jalkaan kiinni, ja noutoakin otan jo repertuaariin. Eilen en saanut Koodia oikein niin lelupalkattua kuin olisin toivonut, eli rajumpaa liikettä vaan.

Treenien jälkeen sai K&Y vielä temmeltää keskenään. Sisarpaini on jees!!

Tänään sujui jo leikkiminenkin paremmin kun oli K:n omat lelut. (Eilen en siis ehtinyt käydä kotona töiden jälkeen joten lista T:lle oli näin: kollarit, takki, treenireppu, namia, lenkkarit. Joten selkeesti ajatus oli että "kyllä ne lelut repussa on").

K:n kanssa tehtiin ensin kahden lelun leikkiä. Tämän jälkeen otettiin vauhtinoutoa. Nouto sujui hyvin, ja vauhti takaisin lelupalkalle oli tänään hyvä. Olin yhdellä kertaa kokeenomainen jäykkis, ja silloinkin Koodi tuli hienosti. Otettiin tämän jälkeen kosketusalustaa, joka oli vähän vaikeampi. Ihan automaatilla ei menty alustalle. Tämän jälkeen oli kiertämistä lelupalkalla. Ekaa kertaa tehtiin puun ympäri, tavallisesti ollaan käytetty kartiota. 2 kertaa meni ensin vähän huonommin, mutta kolmannella kerralla oli jo vauhtia päällä. Lopuksi tehtiin oman piilottamista. Taas pari ekaa kertaa oli vaikeampia, mutta 2 seuraavaa oli mahtavia, ja Koodi käytti hyvin nenää.

Eläkeläinen Sandyn kanssa tehtiin noutoa. Hitsit kun sillä on HIENO palautuslaukka, ota Monni oppia.  Tämän jälkeen kosketusalustaa, ja sitten seuraamista. Seuraamisessakin S on kehittynyt huimasti, tarkoittaen että sivuttaissuunnassa ollaan jo aika lähellä ideaalia. Lähtötilannehan oli se että Sandy käveli metrin päässä. Lopuksi otin Sandyllekin oman etsintää. Ensin otin todella läheltä, tämä siis sille eka oman etsiminen ikinä. Sitten laitoin kauemmas, ja lopuksi piilotin kunnolla. Ja tämä nainen kyllä etsi sitä tikkua niin tarkasti. WAU!! Sandy on pätevä likka.

Treenien jälkeen käytiin vielä pitkällä lenkillä. K ohittaa niin paljon paremmin vapaana. Jos se on hihnassa, niin se jotenkin aina jää himmaamaan, mutta vapaana se tulee hyvin mukaan. Se hakee hienosti kontaktia lenkillä, ja siitä se saakin satunnaista palkkaa. Ajatuksena onkin opettaa sille seuraamista ilman imuttamista, ja tällä hetkellä se näyttää ainakin toimivan tämä "kehuseuraaminen".  Katsekontaktissa K on kyllä hölmön näköinen, silmät suuret kun teelautaset. :D

Päivän treenin ja lenkin jälkeen olo on niin mahtava. Tuo pikku herra yllättää mut positiivisesti, ja kokoajan on "oho, wau, duktig" meiniki päällä. Ja mun ihana Sämpyläinen, miten se vielä ilahtuu kaikesta tekemisestä. On ne koirat vaan niin hienoja perheenjäseniä. Ilo tulee siitä kun niistä näkee tekemisen riemu, ja siitä kun ne kotiin tultaessa simahtaa olohuoneen matolle.

Ai niin, Koodista on tänään tullut "Suomen kansalainen" sillä rekkarinumero tuli (FI49988/12). Tai onko se sitten kaksoiskansalaisuus, kun ruotsinkin numero löytyy?  Alla vielä Koodilainen 12 vko, ja painoa 6,7 kg.P.S. Kun  meille tulee haasteita, lupaan lukea tämän tekstin ja hakea tämän päivän fiilistä. ;)
You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Kiitos treeniseurasta ja -avusta - Ylva kiittää Koodia leikkiseurasta. Ens viikolla taas uudestaan! :)

    Kiva kuulla, että Koodin treenit sujuivat eilen hyvin ja vaikeutustakin on jo tehty. :) On nää meidän pennelit aikas ihania. <3 (Ällösöpöstelyomakehua, mutta joskus sitäkin pitää olla, jaksaa sitten ratkoa taas niitä tulevia ongelmia, kun niitä alkaa eteen putkahdella.)

    t. Ansu & Ylva & Kepa-setä

    VastaaPoista

Subscribe