Hammaspotilaat

10:43

Maanantaina meillä oli aika hammashuoltoon. Monnin lohjennut hammas ja Sandyn hammaskiven piti saada kyytiä. Lopputulos olikin sitten aivan eri kuin "pelkkä hammaspoisto". Sandyltä poistettiin 2 ihan viimeistä hammasta jotka olivat vähän tulehtuneet. Monnilta lähti peräti 3 hammasta. Monnilla on suussa ihan todella monta lohjennutta hammasta, eli sen hammasluusto on erittäin hauras. Tämän takia lääkäri kielsi Monnilta jatkossa kaikki noudot, kepin syönnit, raakaluut ja muut kovat esineet 4-ever! Monnin kalusto ei vaan kestä sellaista rasitusta. Mullehan tämä tuli todellisena shokkina, olin kouluttamassa kun Teemu lähetti viestin että Monnin suussa paljon lohjenneita hampaita ja ikuinen kapulannoutokielto. Tämä tietää tokokisojen lopun.

Aion vielä hankkia toisen lausunnon, sillä mielestäni tämä lausunto on aika hurja. Mutta ell toimii myös Anidentilä, joka on erikoistunut hampaisiin, joten en tiedä mitä se asiaa muuttaa. Perjantaina on Monnin tarkastuskäynti ja silloin aion kysellä kaikkea, jotta ymmärtäisin asian paremmin.

On tullut paljon erilaisia vinkkejä hammasimplanteista, ikenet luutuu ja hyvin voi syödä, kaikki pois jne. Ja voisin ehkä harkitakin tällaisia toimenpiteitä jos kyse olisi oikeasti tokohuipulla olevasta koirasta. Mutta realiteetti on se että meillä olisi maksimissaan Monnin kanssa mahikset TVA-titteliin, ja se on vielä aika kaukana, niin että tehdä tällaiset toimenpiteet, kun ei edes tiedä selviydyttäisiinkö VOI-luokasta, on aika hurjaa. Tämä on minun mielipiteeni, jollain muulla varmaan olisi toinen mielipide.

Ja eihän se harrastamista estä, noutoja lukuunottamatta. Teemukin ehdotti että menette VOI-luokkaan ja suosiolla nollaat kaikki noutoliikkeet. No, ehkä joskus teen niin, jos kisaamaan haluan. Mielestäni kuitenkin Monnin terveys on kaikkein tärkeintä, se menee kaikkien harrastuslajien edelle. Onko kuitenkin vähän kornia, että ollaan tehty kaikki terveystarkastukset ja peilaukset Monnille, ja se käy vuoden välein lääkärillä, niin tadaa hampaat ne lohkeilee suussa. Syitä en viitsi spekuloida, jatkokysymykset perjantaina ne kertokoon.

Olen edelleen vähän mieli maassa, syystäkin. Mutta positiivista on se että Molemmat tulivat ehjinä kotiin, hampaat taas paremmassa kunnossa, ja ovat toipumaan päin :) Katsokaa nyt noita hölmöläisiä, kuka tilanteesta ei nauttisi ;)

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe