Riitan kurssi 4. kerta

07:55

Eilen oli taas tiedossa Riitan kurssi. Tällä kertaa ei jäänyt lämmittelyt vähälle, vaan tein pienen lenkin ennen treenejä. Tällä kertaa oli "omat onglemat" kerta jossa tehtiin yksitellen joku juttu ja muuten sellaisia tehtäväpisteitä.

Koodin kanssa aloittelin esteellä. Alkuun Koodi ei halunnut hypätä suoraan yli vaan yritti luistaa ja hyvpätä sivusta. Kun muistuttelin sille mistä kohtaa pitää hypätä suoritti se pari todella hyvää hyppyä. Mitsi mikä vauhti sillä on hypyn yli, sellainen voima tulee varmaan agilitystä. En tehnyt montaa hyppyä, sillä tällainenkin treeni on raskas.

Sitten oli meidän "oma ongelma" vuoro. Otin ensin seuraamisen käännökset. Tehtiin ympyröitä, ja näytin miten ollaan tehty sisätreeneissä tekniikka. Riitan mielestä Koodi käyttää hyvin takapäätään, eli nyt pitää vain se saada ymmärtämään että tämä on osa seuraamista. Kotona pari askelta, ja käännös. Ensin voi tehdä käsi koiran kuonon edessä, mutta sitten käsi ylempänä, että se kääntyisi pää ylhäällä. Se ei ollut Koodille ongelma. Lisäksi ympyröitä ja kahdeksikkoja.

Otettiin toisen liikkeenä metallinouto. Alkuun toisaan Koodihan ei ole meinannut millään nostaa kapulaa. Tämän takia olen naksautellut sille metallin nosta säännöllisen epäsäännöllisesti. Jotain tulosta se tuottanut, sillä ennen omaa vuoroamme näytin sille metallia, ja se otti sen nätisti suuhun. Yritin pari kertaa jättää sen repun viereen, niin Koodi kävi sen varastamassa, ja toi minulle. (Ja minä tietenkin palkkasin). Riitan mielestä jos tämä on vaikea liike on hyvä käyttää paras palkka. Jotain kivaa lelua, mitä se saa vain tästä liikkeestä. Treenataan nyt vain metallikapulan mielikuvaa, eli ensin leikki sitten suoraan metallille, ja taas vapautus leluun. Tämä toimi tosi hyvin, jess. Ehkä tämä ei olekaan niin vaikeaa.

Oman vuoron jälkeen otin Koodin kanssa vähän kiertoa, pikku hiljaa saadaan siihen etäisyyttä. Tämän jälkeen "käy siihen" joka sujuu jo ihan ok. Ei se sieltä nouse, mutta en voi kovin pitkälle mennä.

Halusin myös kokeilla tunnaria, kun oli häiriökasa ja kokeenomainen astelema valmiina. Ensin tehtiin häiriökasalla, piilotin oman nurtsiin. Koodi lähti heti kasalle nuuhkimaan, mutta ei nostanut yhtäkään vaan alkoi etsimään omaansa, ja löysikin sen. Sitten kokeiltiin kokeenomainen, eli ympyrällä kapulat. Taas Koodi toi oman. Lopuksi vielä taas kasalla, lähellä kasaa. Hienosti Koodi senkin klaarasi. Minusta Koodilla on kiva varma asenne tässä liikkeessä. Itselleni tuli vain sellainen fiilis että vitsi mikä koira! Näinkö helppo se tunnari on opettaa? Mä olin ihan supertyytyväinen.

Vielä pari luoksetuloa. Koodi istuu jo kun menen 8 m päähän, ja odottaa käskyä vaikka käännyn.

Loppuun otin näyttöruudun. Tavoitteena oli nopea pysähdys. Mun "zip" sana on tällä hetkellä ainakin erinomainen tähän liikkeeseen.

Tämä treeni oli kyllä niin hyvän fiiliksen treeni. Tuntuu että Koodi on mennyt ihan hyvin eteenpäin tietyissä liikkeissä. Ja edelleenkin en voi kuin vain kehua sen tahtoa tehdä. (Katsotaan sitten uudestaan kun siirrytään niin palkkaamattomuus, ja ohjaaja on paskanhalvauksen partaalla treeneihin). Vielä on paljon tekniikkapiiperrystä mitä pitää tehdä, pitäisi tehdä vielä enemmän. Ja sitten mun pitää kyllä alkaa nyt satsaamaan enemmän jääviin liikkeisiin. Mä vaan siirrän niitä eteenpäin kokoajan kun ne on mun omasta mielestä niin hankalia. Kun nyt metalliinkin tartuttiin, niin eiköhän jääviinkin.

Ennen treenejä tein muuten pari pantaa Koodille. Ensimmäinen ei ollut niin hieno, liian isot metallipalat. Mutta tämä toinen oli jo ihan kiva, ja näitä on ihan helppo tehdä (muttei helppo kuvata kun toisella on kokoajan meno päällä.)


You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe