Koodin kanssa Riitan opeissa

13:54

Hyvää vappua! Eilen alkoi Riitta Korrin nuorten koirien -kurssi. Tehtiin paljon ryhmäjuttuja, ja katsottiin perusasiat läpi.

Perusasento: Koodi tulee sivulle vähän painaen, ja jää himpun verran eteen. Sen pää kiertyy ulkokauttaa katsekontaktiin, mikä ei ole suotavaa. Nyt tehdään vähän avuilla, ja vielä viilataan parempaan päänasentoon. Tehtiin myös katsekontaktia pahalla narupallo häiriöllä. Koodi ihan ok, vielä täytyy enemmän tehdä näitä häiriöjuttuja, että se todellakin ymmärtää idean.

Sivuaskeleet: vielä ollaan tehty niitä pelkästään lankulla, ja nyt kokeiltiin ne mun vierellä sekä oikealle että vasemmalle. Koodi käytti takapäätään hyvin, ihan yllätyin.Seuraamisen perusasennot: hehe, eipä olla treenatta kun suoria, ja pieniä käännöksiä jotta saadaan hyvä asenne. Riitta ehdottikin että tehdään näitä olkkaritreeneinä silloin tällöin. Pitää ottaa ne mukaan repertuaariin, kyllä ne jo avustettuina sujui.

Liikkeestä seisominen: Tätä olen tehnyt enimmäkseen peruuttamalla, ja heittämällä pallon halt sanan yhteydessä. Kokeiltiin myös että miten Koodi reagoi jos peruutan ja sanon halt ilman pallon heittoa. Ja kyllä se reagoi. Riitta ehdottikin että seuraavaksi otan mukaan sen että pari suorapalkkausta, ja sitten kuunteluhalt. Jos K pysähtyy niin pysähdy kehu ja sitten vasta heitä pallo. Jos teen seuraamisen yhteydessä pitää muistaa seuraamisen kriteerit, eli halt ei tule jos seuraaminen huono. Ja sehän kyllä aurasi mun edessä kun treenattiin sitä. Heti kun oli hyvä seuraaminen, sai haltista suorapalkan.

Seuraaminen: Riitan mielestä perusseuraaminen näyttää hyvälle, pitää vaan olla tarkka ettei perä lähde ulospäin. Nyt ei sellaista näkynyt, mutta tarkkana kannattaa olla. Kerroin myös että Koodi vähän painaa, niin Riitta ehdotti että siihen puututaan vasta kun motivaatio ja asenne seuraamisessa on tarpeeksi hyvä. Tietenkin jo nyt voi tehdä seuraamista ympyröillä vastapäivään, mitä ollaankin jo jonkun verran treenattu.

Luoksetulo: Koodilla hyvä tempo, mutta keskellä se vähän himmasi, eli odotti palkkaa. Riitta ehdotti pitkiä matkoja, missä voin ensin kehua hyvästä vauhdista, ja sitten vasta palkata. Palkan tulisi siis tulla hyvästä vauhdista.Paikkamakuu: Tätä ei olla ollenkaan vielä treenattu, on lumet sulaa asialistalla, joten sen aika on nyt. Uu jee, ulkomuonitus alkakoon.

Ruutu: Lopuksi tehtiin ruutu. Ensin pallolla, joka oli hieno. Toinen vielä näyttöruutuna. Riitta piti kiinni Koodin pannasta, kun kävin näyttää ruudun. Koodi oli odottaessa todella aktiivinen naamastaan, ja kun lähetin sen se meni tosi hyvin ruutuun, vaikka oli tosi lähellä ruudun takaosaa. Riitan vinkkinä oli että voin vaihdella mihin pallo lentää. Jos Koodi menee syvälle ruutuun, heitä pallo viistosti ruudun eteen, ja jos se on lähellä ruudun etuosaa, heitä pallo ruudun taakse. Eli voidan vähän muokata sen paikkaa.

Yleisesti Koodi oli koko tunnin ajan ihan superhieno. Se halusi tehdä kokoajan mun kanssa, ja muut treenailijat kiinnosti ainoastaan kun meillä oli pienet tauot, ja menin kyykkyyn. Muuten se tarjosi kaikkea mitä ollaan treenattu. Vähän yritin jopa hillitä sitä. On vaikeata kuunnella ohjeita kun toinen tekee istupomppuja vierellä ;) Käy siihen -käsky taitaa tulla tarpeeseen. Mutta olen kyllä niin iloinen Koodin asenteesta. Uusi paikka, uusia koirakoita ja tuollainen asenne, wau!
Koodi wappu-metsälenkillä

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe