Priimaa tavaraa

07:48

Olipas kiva mutta rankka viikonloppu, kaksi päivää täynnä ohjelmaa.

Lauantain suunnattiin Ansun kanssa ennen kukonlaulun aikaa Jämsään. Koodin ja Ylvan eka näyttely. Sbcak järjesti erkkarit, jonne oltiin ilmoittauduttu. Samaan aikaa järjestettiin bc & ak jalostusluento, mikä oli sangen kiinnostava, mutta siitä lisää myöhemmin.

Jämsässä tuli sadekuuroja koko päivän. Onneksi juuri kehien aikaan ei satanut, mutta jossain vaiheessa tuli kyllä aina kunnon kuurot. Olisihan sellainen kesähelle kuin sunnuntaina oli ollut vielä kivempi ;)

Näyttelyissä oli ensin pennut ja sitten junnut. Koodiin kanssa junnukehässä 3 muuta urosta.
Koodille EH ja JUN-2. Olin tyytyväinen, sillä minulle kelpasi kaikki H:sta ylöspäin. (Omasta mielestäni Koodi on tietenkin kaunein :D) Tuomari oli tosi tarkka ja katsoi koko koiran läpi. Koodi oli ihan rento ja rauhallinen ja kesti hyvin lääppimistä. Muutenkin käytös kehässä oli kilttiä.
Arvostelu:

"10 month old male. Nice head proportion. Correct ears and topline. Good tailset and angulation. Move with purpose. All in all good type."
(C) Miira I.

Jos joku osaa minulle selittää mitä "Move with purpose" tarkoittaa, niin olisin kiitollinen.
Hauskinta tässä on se, että Monni on ekassa näyttelyssä saanut aivan saman arvostelun: EH ja JUN-2! Seuraavassa näyttelyssä saikin sitten ERI:n.

Ylva räjäytti potin! Ylva ERI, SA, PN-2 ja sert! Ylvasta myös ROP Pentu. Vielä kerran onnittelu kauniille siskolle!!

Oli kiva seurata kehiä ja katsella menoa. Kun on viimeksi käynyt näyttelyssä vuonna 2010 on unohtanut kaiken näyttelyistä. Aika kultaa muistot. Ajattelin että kelpiekehät on kivoja ja rauhallisia, mutta sama meiniki siellä on kuin borderterriereillä. Urokset tuijottaa ja rähisee, ja kehän laidoilta kuuluu epämääräisiä ei-huutoja kun koira tekee jtn. (Ei ehkä samassa mittakaavassa, mutta kuitenkin). Positiivista on tavata toisia kelpie-harrastajia ja nähdä kelpien kirjo.

Saatiin odottaa jonkun aikaa ennen kuin jalostusluennot alkoivat. Aiheina olivatKoirien synnynnäiset selkänikamamuutokset ja Kennelliiton uusi Selkäohje sekä Koirien geenitutkimus: bordercollien ja australiankelpien tutkimusten tilanne.

Molemmat luennot olivat todella kiinnostavia, ja varsinkin selkänikamamuutos luento jäi mieleen. Oli hyvä nyt ennen Koodin kuvauttamista käydä nämä asiat läpi. Koskien geenitutkimusta niin yksi asia mitä kaikkien kelpie-omistajien (minä mukaanluettuna) kannattaa tehdä on luovuttaa näyte geenitutkimusta varten. Kelpien näytteitä on vain 89, verrattuna yli tuhanteen bc-näytteeseen!!

Myös jalostustoimikunta piti puheenvuoron, missä mielestäni oli hyviä pointteja. Puhuttiin pentujen luovutuksesta, kuvien lähettämisestä Kennelliittoon terveystilastoja varten, nartun palauttamisesta kotiinsa pennuttamisen jälkeen jne. Summa summarun, päivä oli antoisa. Kiitos Ansu seurasta :)

Sunnuntaina Koodi oli psyykkisesti aika väsy matkasta, mutta juoksuhaluja sillä oli. Oltiin illaksi sovittu pentutreffit Anna-Leenan ja Neon kanssa. Tehtiin ensin pienet treenit, jonka jälkeen pojat sai leikkiä.

Koodi teki noutoa, kiertämistä noutokapulalla, seuraamista ja luoksetuloa. Huomasi, että aamupäivä oli ollut vähän rauhallisempi sillä virtaa oli pikkumiehessä kuin pienessä kylässä. Tekemisenhalua kuitenkin oli, ja kaikki mitä treenattiin sujui hyvin :)


You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe